De temperatuur blijft maar schommelen. De ene week sta je te rillen in de vrieskou en de andere week is het bijna lenteachtig warm en krijg je alweer een beetje het terrasgevoel. Bij beide gevallen moet je toch vaak met de auto weg. De ene keer om in de kou naar je werk te kachelen en de andere keer om een dagje te shoppen waarbij je je auto zo snel mogelijk wil parkeren in Den Bosch. Doordat het weer zo schommelt, kan je maar beter op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Daarom zijn hier een aantal tips die het rijden in koude omstandigheden vergemakkelijkt.

Koop nu eindelijk die startkabels

De accu heeft het zwaar te voorduren in de winter. Wanneer je al weet dat je accu niet meer lang te leven heeft dan wordt het nu echt tijd om de accu te vervangen. Ben je te laat en start je auto niet meteen? Probeer dan met korte startpogingen de auto te starten. Zorg er vooral in de winter voor dat je startkabels hebt. Dat is eigenlijk de makkelijkste oplossing.

Een zakje warm water voor bevroren sloten

Wanneer je slot bevroren is, kun je het beste een zakje warm water tegen het slot houden om het te laten ontdooien. Ook kan je een flesje slotontdooier meenemen. Let op: bewaar dit flesje wel thuis en natuurlijk niet in de auto! Mocht de deur nu nog niet open gaan, dan zijn de rubbers van de deur bevroren. Dit kan voorkomen worden door er vaseline op te smeren.

Auto krabben zonder de auto te starten

Veel mensen doen het, maar het is nergens voor nodig. De motor laten draaien terwijl je de ruiten gaat krabben. Een auto die stationair draait warmt bijna niet op. Wil je niet krabben? Leg dan gewoon een speciaal deken over de autoruit.