Duurzame kinderkleding betekent kinderkleding die lang meegaat en van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Niet alleen kan je kind zich uitleven zonder rekening te hoeven houden met de beperkingen van de kleding en daarnaast kan de kleding worden doorgegeven aan broertje of zusje. Polarn O. Pyret kinderkleding is een duurzaam Zweeds kinderkledingmerk dat hét merk voor kinderkleding is in Zweden. Omdat de kleding van dit merk zo lang meegaat is dit ook veruit het meest verhandelde merk op de Zweedse versie van Marktplaats.

Daarnaast gebruikt Polarn O. Pyret in de basiscollectie de kleuren rood en navy blauw (met Bretonse strepen). De gedachte daarachter is dat alle kleding uniseks is en dat broers en zussen elkaars kleding kunnen dragen. Het maakt niet uit of een meisje of jongen het kledingstuk daarvoor heeft gedragen. als het kledingstuk nauwelijks versleten is, moet het opnieuw gedragen worden.

Om de duurzaamheid te kunnen garanderen worden producten uitvoerig getest in het eigen testlab van Polarn O. Pyret waar textielingenieurs alle kinderkleding aan de zwaarste tests onderwerpen. Alleen de beste materialen en ontwerpen komen door deze tests heen, die ook rekening houden met verschillende weersomstandigheden.

Deze Zweedse kinderkleding heeft onder andere dubbel gestikte naden die niet schuren, buitenkleding heeft altijd reflectie rondom, een kinbeschermer bovenaan de rits en nog veel meer details die zorgen voor optimaal comfort voor de kinderen en baby’s die het dragen.

Om deze duurzame kinderkleding zo lang mogelijk mee te laten gaan is het belangrijk om deze ook goed te verzorgen en te wassen, lees daarom ook de tips voor milieuvriendelijk wassen.