Een steunzool is een uitneembare zool die je in je schoenen kan plaatsen. Dit kan worden toegepast in allerlei verschillende situaties voor mensen met verschillende klachten. Steunzolen aanmeten is een precieze taak dat belangrijk is voor het klachten vrij maken.

Steunzolen hebben grote invloed op het verminderen van klachten in de knieën, benen, voeten, lage rug en heupen.  Dit komt doordat ze bijdragen aan een betere drukverdeling en een verbeterde algemene houding van het lichaam. In sommige gevallen is het van belang dat er pezen of spieren worden ontlast. Daarom moet er een behandeling op maat worden verleend, in de vorm van steunzolen aanmeten, zodat jou probleem verholpen kan worden.

Specialist in steunzolen aanmeten

Steunzolen worden toegepast wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hielspoor, achillespeesklachten, zenuwpijn in de tenen, shin splints, etc. Bij ons kan je steunzolen aanmeten voor iedere soort klachten. Wij kijken dan hoe we de pijn kunnen verhelpen. Hierbij gebruiken we onze ervaring, kennis en professionele apparatuur.

Er word vaak gedacht dat steunzolen alleen maar door ouderen worden gebruikt, maar niks is minder waar. Ook voor kinderen en jongeren worden regelmatig steunzolen gebruikt om hen pijn te verhelpen. Ieder lichaam is anders en daarom is het zo belangrijk om gepersonaliseerde steunzolen te gebruiken.

Eerst word er een 3D laserscan gemaakt van je voeten zodat de problemen geanalyseerd kunnen worden. Aan de hand van de scan kunnen de steunzolen worden gefreesd om de voetstand te corrigeren. Hier worden speciale apparaten voor gebruikt met de nieuwst technologieën. Want ook in dit vak word er flink doorontwikkeld om de mens zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Contact opnemen voor steunzolen aanmeten

Als je vragen hebt of meer informatie wilt hebben over het steunzolen aanmeten dan kan je ons contacteren. Wij zijn zowel telefonisch te bereiken als per mail. Onze contact gegevens zijn beschikbaar op de website. Verder kan je ook gewoon langskomen bij ons orthopedisch schoenatelier in Zoetermeer.