Veel mannen hebben moeite met het kiezen van een goede outfit. Maar voor heren met een grote maat kan dit nog extra moeilijk zijn. Vaak is het lastig om de goede maat te vinden in de winkel. En als je die dan eenmaal gevonden hebt, is er vaak niet veel keuze. Maar het samenstellen van een outfit is niet zo moeilijk als het lijkt!

Begin bij de basics

Het allerbelangrijkste van elke outfit zijn de basics. Zodra je die hebt, kan je daar omheen gaan bouwen! Begin bijvoorbeeld met een goede spijkerbroek, een mooie spijkerbroek en wit, zwart en grijze T-shirts. Zorg ervoor dat deze goed passen en mooi vallen. Dan kan je dat met bijna alles combineren! Als het moeilijk is om deze dingen in de winkel te vinden, zijn er ook opties om grote maat herenkleding online te bestellen. Dan kan je het makkelijk thuis passen!

Vanuit daar kan je verder bouwen

Als je de basics hebt, kan je vanuit daar verder kijken. Bijvoorbeeld naar mooie overhemden, die je dan weer met de zwarte broek kan dragen. Of leuke shirts in andere kleuren of printjes! Zodra je weet welke maat mooi valt, is het makkelijk om opties in die maat te vinden die passen bij je stijl. Maar ook bijvoorbeeld schoenen die daar goed bij passen of een leuke jas! Ga voor dingen die makkelijk te combineren zijn, maar wel leuk en misschien zelfs uniek.

Vergeet de details niet!

Heel belangrijk: let op de details! Draag bijvoorbeeld een mooie riem die past bij het bandje van je horloge of bij je schoenen. Zorg dat je kledingstukken netjes en gestreken zijn, zelfs als het een casual outfit is. Hierdoor zie je er gelijk veel verzorgder uit! Experimenteer met leuke kleuren of prints. Zo kan je hele leuke outfits maken die, ook met een wat grotere maat, heel goed staan!