Overal kun je kunst van maken, zo ook van staal. Eigenlijk helemaal niet zo een gek idee. Je zou denken dat staal alleen maar wordt gebruikt voor het maken van constructies, zoals gebouwen. Dit hoeft helemaal niet, kunst is iets heel divers, iedereen heeft zijn of haar eigen interpretatie van kunst hierdoor kun je verschillende soorten materialen gebruiken.

Een soort materiaal hiervan is staal en dan wel koudgevormd staal. Koudgevormd staal, is staal dat na het onder hitte vormen zeer snel ik de juiste vorm geduwd of getrokken wordt. Door dit proces zitten er een aantal voordelen aan vast met betrekking tot het produceren van kunst.

Voordelen

1. Door het proces van duwen of trekken is het mogelijk dat je het staal in vele soorten diktes kunt krijgen. Dit in tegenstelling tot warmgevormd staal dat ‘maar’ tot een dikte van 1,5 mm gaat.

2. Door dit proces hoeft er niet overheen gewalst te worden, hierdoor ontstaat er dus geen walshuid. Het heeft dus een mooi glas oppervlak.

3. Als er een fout wordt gemaakt tijdens het produceren van het stalen profiel is deze gelijk zichtbaar, hierdoor kan er tijdig wat aan gedaan worden.

4. Het koudgevormde staal is ook een stuk lichter.

5. Je kunt het in vele soorten profielen bestellen, denk hierbij aan: omegaprofielen, railprofielen, c-profielen en ga zo maar door.

Het grootste voordeel is toch wel dat het staal maar tot op een bepaald punt een beetje roest, maar dan niet meer verder roest, waardoor het lang goed blijft.

Wil je dus een kunstwerk maken zou ik zeker staal als materiaal aanraden!