Wanneer uw dierbare of naaste komt te overlijden is dit een lastige periode in uw eigen leven. Er moet van alles geregeld worden. Wanneer deze rumoerige week voorbij is kan het echte verwerken pas beginnen. Echter wilt u straks wel een mooi grafmonument hebben staan voor uw dierbare.

In de loop der eeuwen is de manier van graven erg veranderd. Waar in de negentiende eeuw veel grafmonumenten van normaal steen zijn, wat gevonden kon worden op Nederlandse bodem, gaat het in de twintigste eeuw steeds meer naar graniet en rood graniet. Hiermee wordt de laatste rustplaats van een dierbare al meer een mooier aanzicht dan het grauwe beeld wat honderd jaar eerder was.

Van natuursteen naar glazen grafmonumenten

Begin de twintigste eeuw is er opnieuw een nieuw soort grafmonument wat de markt betreed. Verschillende ateliers over heel het land beginnen met het aanbieden van glazen grafmonumenten. Het grote voordeel van dit soort monumenten is de mogelijkheid tot vele vormen. Iets wat met natuurstenen grafmonumenten niet altijd mogelijk was.

Daarnaast heeft een glazen grafmonument nog het voordeel dat u meerdere lagen en aspecten kunt toedienen in het monument van uw dierbare. De laatste rustplaats wordt een 3D ervaring. Mede doordat uzelf aanwezig bent bij het ontwerpen van deze glazen grafmonumenten, kunt u de herinnering aan deze persoon levend houden.

Technieken bij glas

Om uw eigen ontwerp zo goed mogelijk vorm te geven zijn er vele verschillende technieken om het monument tot stand te brengen. In een atelier heeft de kunstenaar alle mogelijkheden om het glas te buigen en zo te maken zodat het aan uw wensen kan voldoen. Tevens zult u hierbij ook de tips krijgen hoe u het monument kunt onderhouden. Hiermee zal het graf van uw dierbare overledene over tien jaar nog steeds een mooie plek zijn om naar terug te keren.