Altijd al willen leren schilderen? Dan is het misschien leuk om eens een online schildercursus te proberen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schildercursus voor het acrylverf schilderen. Waarom acrylverf? Nou, het is een sneldrogende verfsoort met ontzettend veel voordelen. Zo kent acrylverf niet alleen een korte droogtijd, maar kun je deze ook met verschillende materialen gebruiken. Daarnaast zorgt deze droogtijd ervoor dat je eenvoudig meerdere lagen over elkaar kunt schilderen. Meer weten? Scroll dan snel naar beneden.

Wat is een online schildercursus?

Zoals de naam al aangeeft is het een schildercursus welke online wordt aangeboden. Dit kan zijn in de vorm van een account of een paar losse e-books. Daarnaast kent het online leren schilderen ontzettend veel voordelen als je dit zou vergelijken met een schilderworkshop. Je kunt ten eerst zelf bepalen wanneer en hoelang je wilt schilderen. Ook is een acrylverf schildercursus erg voordelig, waardoor vrijwel iedereen deze cursus kan volgen.

Leren schilderen met acrylverf

Wanneer je gaat leren schilderen is het verstandig om eerst even wat kennis op te doen. Denk hierbij aan informatie over het kleuren mengen, acrylverf verdunnen of verwijderen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet nodig om alle soorten kleuren te kopen. Met alleen de primaire kleuren kun je vrijwel alle kleuren mengen voor je schilderij. Daarnaast kun je de acrylverf eenvoudig verdunnen met water. Mocht je een andere textuur willen dan kun je ervoor kiezen om een medium te gebruiken. Hierdoor zal de verf straks beter hechten op het doek.

Schilderij opzetten

Als je alle schildersbenodigdheden (penselen, doek, palet, verf etc.) hebt verzameld kan het schilderen pas echt beginnen. In dit geval begin je vaak eerst met de schets, welke je met behulp van houtskool of potlood kunt maken. Na de schets pak je een egale kleur voor de ondergrond. Vervolgens ga je het schilderij vullen met andere kleuren welke bij het onderwerp horen. Nog even de details schilderen en je schilderij is zo goed als klaar. Tenslotte natuurlijk nog even je handtekening zetten (vaak rechtsonder).