De populariteit van gaasmatten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Waar men vroeger nog voor simpel kippengaas, soms zelfs prikkeldraad of ander soort afrastering kocht. Is men toch steeds meer tot de conclusie gekomen dat een goede en veilige afrastering enorm belangrijk is voor het veilig houden van zijn of haar kippen, konijnen en andere kleine huisdieren.

Afmetingen

Gaasmatten zijn er in bijna alle maten die je maar kunt bedenken. Van 10 bij 10 tot zelfs 1,4 bij 1,4. Het is natuurlijk te verklaren dat hoe kleiner de gaatjes zijn, hoe duurder het gaas is. Er is simpelweg meer gaas voor nodig. Als u echt speciale wensen heeft met betrekking tot de afrastering kunt u altijd eens langs een specialist gaan. Zij staan er altijd voor open naar uw wensen te luisteren en zullen alles doen wat mogelijk is.

Soort zoekt soort?

Als u gaasmatten gaat kopen is belangrijk om te weten welk doel u ermee voor ogen heeft. Als u schapen gaat houden zijn de afmetingen van 10 bij 10 ruim voldoende. Maar als u met dezelfde matten konijnen wilt houden kan ik u nu alvast vertellen dat dat niet gaat werken. Voor schapen, geiten, koeien en varkens is een grotere afmeting dus voldoende en bent u dus goedkoper uit. Wanneer u kleinere dieren achter gaasmatten wilt houden is het echt belangrijk dat de afmetingen veel kleiner zijn. Niet alleen zodat de dieren achter het gaas blijven maar vooral ook zodat andere dieren niet het hok in kunnen komen. Dieren zoals marters kunnen zich door ongelofelijk kleine gaatjes wurmen om een kip of konijn te pakken. En het ergste is, zodra ze eenmaal weten dat ze door het gaas passen zullen ze altijd terug blijven komen. Vraag daarom bij de leverancier altijd welke afmetingen zij aanraden zodat u zeker weet dat uw dieren een veilig verblijf hebben.