Jurassic Park Builder

De technische wereld staat niet stil, robots worden al jaren gebouwd maar nog niet echt op grote schaal particulier gebruikt. Toch denk ik dat daar binnenkort eens verandering in kan gaan komen. Een robot die is gemaakt van Lego Technics is nu gebouwd om Jurassic Park Builder op de iPad te spelen. Uli Kilian heeft de robot gebouwd volgens de website Wired. Uli is een senior art director bij UK medical animation studio Random 42.

Robot

Bij het spel op de iPad dien je elke vijf minuten op een dinosaurus te klikken, waarbij je steeds ‘geld’ verdient. Uli vindt het een heel leuk spel en ook heel mooi vormgegeven. Veel mensen zullen echter geen tijd om elke vijf minuten in te loggen, maar willen het spel wel spelen en ook zoveel mogelijk virtueel geld verdienen. Kilian dacht hier eenvoudig een oplossing voor te bedenken en heeft een robot gecreëerd die klikken voor hem doet. Hij heeft de iPad op vier wieltjes gezet. De gemaakte arm hangt boven de iPad en daarmee kan hij het scherm aanraken, net als een vinger dat doet. De dino’s zette Kilian in een lijn, zodat het toestel niet meer hoeft te doen dan een zijwaartse beweging te maken. De robot had hij geprogrammeerd dat hij elke vijf minuten alle gepositioneerde dino’s aantikte. Zo was het virtuele geld al slapend verdiend. Kilian geeft aan nog lang niet klaar te zijn met de robot. Hij denkt eraan om hem nog sneller en veelzijdiger te maken.

Guinness World Record

Uli heeft in 2011 al een plaatsje in het Guinness World Record boek verdient door 100 Rubiks Kubussen op te lossen tijdens de marathon van Londen. Spellen zijn van alle tijden en nog steeds heel populair, niet alleen bij kinderen. Op www.koppen.com kun je kiezen uit ontelbaar veel spellen voor alle leeftijden.