Hoewel veel mensen gratis een routeplanner kunnen downloaden, gebruiken toch nog veel mensen een professionele routeplanner. De meest bekende routeplanner is Tomtom. Tomtom is de grootste routeplanner ter wereld en levert complete systemen, inclusief een beeldscherm en de bijbehorende software. Omdat Tomtom een betaalde dienst is kun je ook gebruik maken van extra diensten die Tomtom levert. Dit maakt Tomtom een geliefde routeplanner en zeker ook één van de meest betrouwbare routeplanners. Als jij gebruik maakt van een Tomtom dan heb je wel het beeldscherm, maar niet altijd wordt er een houder bijgeleverd. Het kan ook zijn dat je originele Tomtom houder inmiddels stuk is. Het wordt dan tijd om een Tomtom houder aan te schaffen, want een professioneel systeem moet ook op professionele wijze gebruikt worden.

Zelfbouw houders

Er zijn standaard Tomtom houders, maar je kunt ook je Tomtom houder helemaal zelf in elkaar zetten. Het belangrijkste is om eerste de houder uit te zoeken die ook past bij jou type Tomtom. Omdat Tomtom schermen verschillende afmetingen kunnen hebben kan hier nog wel eens verschil in zitten. Met een passende houder weet je zeker dat de Tomtom goed past en niet snel uit de houder zal vallen. Maar aan een houder alleen heb je niets. Er moet ook een bevestigingssysteem aan vast komen. Dit kun je zelf uitkiezen en zelf aan je houder vast monteren. Zo heb je een eigen gebouwde Tomtom houder.

Samenstellen Tomtom houder

De zelfbouwsets voor de Tomtom houders zijn zeer uitgebreid met alle onderdelen die je nodig hebt om je eigen Tomtom houder in elkaar te zetten. Zo kun je een bevestigingssysteem met bijvoorbeeld een zuignap voor aan het raam krijgen, met daaraan een kogelaansluiting waarop je de houder inzet. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die je aan het dashboard kunt schroeven. Let ook bij aanschaf van het bevestigingssysteem bij welke houder die past, zodat je altijd de juiste materialen bij elkaar hebt voor je zelfbouw Tomtom houder. Als je de houder gereed hebt, heb je een universele Tomtom houder van goede kwaliteit waarmee je veilig de weg mee op kunt.