Bij een accessoire denken de meeste mensen aan een kledingstuk of aan een technologisch gadget voor bij de smartphone of in huis. Waar niet veel mensen aan denken, is aan een UTP splitter. Volgens ons is dat niet terecht. Wij vinden namelijk dat de UTP splitter thuishoort in het rijtje accessoires die daadwerkelijk nuttig is, en niet slechts een overbodig speeltje. Sterker nog: we denken dat dit accessoire voor veel mensen zelfs onmisbaar is. In dit artikel leggen we je uit waarom we dit vinden en waarom jij misschien binnenkort er ook wel eentje wilt.

De UTP splitter: populair sinds corona

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het thuiswerken in Nederland een vlucht heeft genomen. Naast dat dit voor veel Nederlanders ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Het inrichten van een thuiswerkplek waar productieve werkdagen kunnen worden gehouden vraagt namelijk wat inspanningen. Naast het inrichten van de ruimte waar je gaat werken (als je al een aparte ruimte hebt), moet je ook denken over de internetverbinding. Hiermee valt of staat jouw gehele werkplek. Een veel gekozen oplossing is een bekabelde internetverbinding. Hierdoor heb je nooit last van haperend internet. Omdat er echter steeds meer apparaten met het internet verbonden zijn, is er in veel routers geen ruimte meer voor een extra netwerkkabel. En op dat moment komt de UTP splitter in beeld.

Als een verlengsnoer voor je internetverbinding

Zoals een verlengsnoer van één stopcontact er 4 maakt, zo maakt een UTP splitter van één kabelpoort twee kabelpoorten. Hierdoor kan je een extra kabel in jouw router steken en kan je toch gewoon werken vanaf bekabeld internet. Je vergroot op een simpele manier de capaciteit van jouw internet, zonder daarbij aan snelheid in te leveren. Voor enkele euro’s heb je al een splitter. Je hoeft hem slechts in je router te steken, en je kunt direct weer aan de slag. Zo makkelijk was het aanleggen van een nieuwe internetverbinding nog nooit!