Iedereen houdt van zijn tuin en wil dat het aanvoelt als thuis. Het is een plek die het midden houdt tussen een buitenruimte en een kamer binnenshuis, met alle gemakken van thuis. Om u te helpen van uw tuin een gezellig toevluchtsoord voor het hele gezin te maken, heeft Garden Center Wemmel de beste tuintrends samengesteld. Van rustiek chic tot industrieel chic, er is voor elk wat wils en voor elk type tuin. Fris uw buitenruimte op en laat het aanvoelen als een thuis weg van huis.

Voeg groen toe aan uw tuin

Een manier om uw tuin meer als een thuis te laten aanvoelen is door groen toe te voegen. U kunt planten en bloemen toevoegen, of natuurlijke materialen gebruiken zoals bamboe, strobalen of wilgentakken. Dit geeft uw tuin een gezellige sfeer en is ook praktisch voor alle verschillende weertypen die u het hele jaar door kunt tegenkomen. Het zal ook fungeren als een filter om pollen en stofdeeltjes in de lucht te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen wanneer u buiten bent.

Maak uw tuin op zonne-energie

Een van de meest milieuvriendelijke manieren om uw tuin in te richten is door hem op zonne-energie te laten werken. Schuttingen, lampen en stopcontacten op zonne-energie zijn een geweldige manier om donkere ruimtes te verlichten zonder elektriciteit of gas te gebruiken. U kunt ook zonnepanelen gebruiken om uw hele huis van stroom te voorzien, wat uw ecologische voetafdruk verkleint en u geld bespaart op uw energierekeningen.

Bouw een terras of patio

Een terras of patio kan uw tuin laten aanvoelen als een thuis weg van huis. U kunt uw buitenruimte gebruiken om van de zon te genieten, buiten te eten en bijeenkomsten te organiseren. En als u geen tijd hebt voor regelmatig onderhoud, raden wij u aan een expert in te huren.

Breng het binnenleven naar buiten

De eerste trend is het binnenleven naar buiten brengen. Er zijn nu zoveel manieren om je tuin als thuis te laten aanvoelen. U kunt een open haard toevoegen, een terras aanleggen of zelfs een carrouselritje buiten maken! Dit brengt het binnenleven naar buiten en nodigt mensen uit om langer te blijven en te ontspannen in uw tuin.

Rustiek met houten accenten

De eerste trend voor 2019 is rustiek met houten accenten. Het ontwerpen van een tuin in de rustieke stijl kan door het combineren van natuurlijke, organische materialen zoals hout, steen en planten om een natuurlijke, comfortabele ruimte te creëren. Voor dit ontwerp hoef je geen uren te besteden aan het opruimen van je tuin of het wekelijks maaien van het gazon. Het is perfect voor persoonlijke ruimtes omdat het meer aanvoelt als thuis dan uw traditionele achtertuin.

Ons tuincentrum in Brussel heeft een groot assortiment tuinaccessoires.