Roze, een kleur waarvan je op het eerste moment meteen zou zeggen; “dat is voor vrouwen!” Als er een meisje geboren wordt, is dat aangeduid met de kleur roze. Bij een jongetje met de kleur blauw. Maar als je een beetje terug de geschiedenis boeken in duikt, kom je erachter dat roze niet percé een meisjes kleur is. Wie weet zijn die roze overhemden die in jouw kast hangen helemaal niet maar voor zo af en toe, maar kun je ze geregeld gaan dragen.

Roze was vroeger voor allemaal

Als we terug gaan naar de 18e eeuw, was het normaal dat mannen rondliepen in roze kledij. Roze stond voor strijd en passie. Dit was afgeleid van de mannelijke kleur rood. Het was niet zo dat alleen mannen in deze kleur rondliepen, ook vrouwen liepen in roze rond. De kleur was unisex, maar vanaf ongeveer 1940 werd de kleur roze beschouwd als een meisjeskleur. Dit kwam door de manier van reclame maken, jongetjes droegen blauw en meisjes droegen roze.

Mannen dragen weer roze overhemden

Zoals ik al zei, roze is geen vrouwenkleur! Mannen kunnen net zo goed roze dragen. Het is wetenschappelijk bewezen dat roze het honger gevoel verminderd, ook geeft roze jouw een gevoel van rust om je heen. Een perfecte kleur voor als je chagrijnig bent! Roze laat zien dat je gevoelig bent, misschien wel hooggevoelig. Wat betekend dat zodra je deze kleur draagt dat je spiritueel goed ontwikkeld bent.

Op dit moment zie je steeds meer mannen weer roze dragen. Bekende personen zoals David Beckham hebben vast een aantal roze overhemden thuis hangen, want hij is niet bang om deze onder zijn pak aan te doen. Ook Ed Westwick is niet vies van wat roze overhemden in zijn kast. Hij doet er zelfs nog een schepje boven op door een gave roze blazer aan te doen!

Nee, roze is niet alleen voor vrouwen. Het is gewoon een mooie hippe kleur!