Rijbewijs aanhanger

Aanhanger en de eisen

Stel je gaat vaak op vakantie, of kamperen. Of u klust vaak. Dan is een aanhanger wel ontzettend handig. U kunt bij onze rijschool terecht voor een rijbewijs aanhanger. Het is wel handig om te weten dat er verschillende soorten rijbewijs aanhanger zijn.

Achter iedere auto mag er een aanhanger die lichter is dan 750kg, bij een aanhanger die zwaarder is dan dit, mag een combinatie van auto en de aanhanger zelf niet meer wegen dan 3500 kg. Dat betekend dat de massa van de aanhanger nooit meer mag zijn dan de massa van de auto waarin gereden wordt. Je mag met deze aanhangers rijden als je een Rijbewijs B in bezit hebt.

Als de aanhanger toch zwaarder blijkt te zijn dan 750 kg dan heeft u een rijbewijs BE nodig. Of als de combinatie van de auto en aanhanger tussen de 3500 kg en 7000 kg weegt.

Rijbewijs BE

Je rijbewijs aanhanger BE kan je makkelijk halen door een korte rijopleiding hiervoor te volgen. Dit kan een rijopleiding van één dag zijn, maar kan ook oplopen tot twee, vier of acht weken. De keuze ligt helemaal bij u. Als u klaar bent met het volgen van deze cursus doet u uiteraard examen bij het CBR en ben je in bezit van het rijbewijs BE.

We zijn een erkende rijschool en met ons brede aanbod aan rijopleidingen, cursussen zijn we vaak op de weg te vinden. Onze ervaren rijinstructeurs gaan ervoor zorgen dat u samen naar het rijexamen toewerkt. We geven dagelijks lessen voor auto’s, vrachtwagens, aanhangwagens, bromfietsen, taxi’s, motoren, code 95.

Mocht u vrijblijvend advies willen krijgen of welke rijopleiding het best voor u werkt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We adviseren u graag en willen u verder op weg helpen.