Wie voedingsmiddelen in de winkel of in een restaurant koopt, gaat er vanuit dat dit veilig en eetbaar is. Niemand wil natuurlijk dat er giftige smeermiddelen in het eten zijn verwerkt. Toch moet duidelijk zijn dat bijna al ons voedsel in de voedselindustrie is geproduceerd of verwerkt. Al deze mega grote machines moeten wel blijven draaien. Om dit mogelijk te maken zijn er speciale smeermiddelen nodig. De smeermiddelen die gebruikt mogen worden in de voedingsindustrie zijn NSF gecertificeerd. Dit houdt in dat ze gebruikt mogen worden in de industrie, maar aan strenge eisen voldoen. Het is namelijk niet uit te sluiten of de smeermiddelen per ongeluk in het eten terecht komen. Immers staat de hele machine in contact met de draaidelen die gesmeerd moeten worden. De speciale smeermiddelen die gebruikt mogen worden in de voedingsindustrie en NSF gecertificeerd zijn, staan hieronder vermeld.

 

Super Tef Food Lub

Dit is een speciaal smeermiddel, wat bij uitstek ontwikkeld is voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit middel zorgt voor een dunne, kleurloze en droge smeerfilm.

 

Honderd procent Puur siliconen smeermiddel

Dit product is een kristal heldere vloeistof. Het is H1 NSF gecertificeerd en zorgt voor een spiegelgladde, lang werkende film. Het is en blijft helder, zonder dat er vlekken, kringen of resten siliconen achter blijven. Het is verkrijgbaar als aerosol in verpakkingen van vijf tot vijfentwintig liter.

 

Droog smeermiddel TF Dry

De TF Dry lube is zeer vloeibaar, maar droog smeermiddel. Het biedt een zeer goede weerstand aan stroom en water. Ook zuren, basen en oplosmiddelen kunnen dit smeermiddel niet aantasten. Hierdoor gaat het middel zeer lang mee en komt het niet de voeding terecht.

 

Food Machinery Lubricant

Voor allerlei fijne mechanisme, machines en machineonderdelen is de Machinery Lubriant het perfecte smeermiddel. Voor alle kleine onderdelen in de voedingsindustrie is dit het beste NSF smeermiddel. Dit middel beschermd daarbij ook tegen roest en slijtage.

 

Food Grade Chain Oil

Een ander soort NSF smeermiddel is een synthetische smeermiddel voor de smering van allerlei soorten ketting overbreng en mechanismen. Voor allerlei kettingen in de voedingsindustrie is dit het beste middel.

 

NSF Bardahl

Wil jij meer weten over de NSF gecertificeerde smeermiddelen van Bardahl? Kijk dan op de website voor het assortiment.