Tegenwoordig hechten we steeds meer waarde aan veiligheid, uiterlijk en duurzaamheid. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om voor industriële toepassing te poedercoaten. Dit zijn stevige beschermlagen die beschermen tegen corrosie en slijtage van metalen. In het dagelijks leven komen we onbewust veel in aanraking met dit soort coatings. Denk aan de gemeentebankjes van tegenwoordig die u in het park vind. Het is een opkomst aan het maken en gaat verandering maken in wat we gewend zijn!

Het poedercoat proces is uniek in zijn soort. Zo komt er geen conventionele verf aan te pas, welke ook nog eens schadelijk voor de natuur is. Met het poedercoaten van metalen kunnen we namelijk objecten verfraaien, beschermen of een langere levensduur beiden. Let wel dat er onderscheid is tussen de coatings voor binnen en buiten gebruik. Laat u vooraf dus goed adviseren!

Poedercoaten

Het coaten van een object staat bekend als een elektrostatisch proces. Dit werkt als volgt: het poeder dat vanuit een poederpistool wordt aangebracht op het metalen oppervlak, is negatief geladen. Dit wordt aangebracht op het positief geaarde product. Door dat dit een elektrostatische reactie veroorzaakt, blijft het poeder tegen het product zitten.

Nadat dit gebeurt is gaat het product de oven is. Dit wordt ook wel moffelen genoemd. Tijdens het moffelen wordt het object verhit waardoor de poeder uitvloeit tot een egale beschermlaag. Hierna hoeft de coating alleen nog maar uit te harden en het is gereed voor gebruik. Op deze manier zorgt het poedercoaten voor een krachtige bescherming op uw metalen product.

Voordelen

De voordelen hiervan zijn als volgt. De coating zorgt allereerst voor een stevigere en betrouwbare beschermlaag. Het wordt dan ook als beter gezien in vergelijking tot conventionele verf. Daarbij is het product ook nog eens beter voor het milieu dan verf. Zo levert het minder gevaarlijk afval op en zijn resten herbruikbaar!

Contact en informatie

Wilt u meer weten over het poedercoaten, opties en de mogelijkheden? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even voor antwoord op al uw vragen!