Het is belangrijk om je tuin goed af te scheiden. Een afscheiding geeft privacy en veiligheid. Daarnaast kan een hekwerk of schutting een bepaalde sfeer geven aan je tuin. In dit artikel gaan we een aantal hekwerken bespreken. Ben je op zoek naar een hekwerk of schutting voor je bedrijventerrein, tuin of bijvoorbeeld voor op het station? Lees hier de ins en outs over natuurlijke terreinafscheidingen. Laat je inspireren.

Houten omheining

Met een houten omheining houten omheining kun je bijvoorbeeld een trainingsveld voor paardendressuur mooi afsluiten. Een houten omheining heeft vaak een landelijk karakter. Een houten omheining kan ook een schutting zijn. Enkele voordelen van houten schuttingen zijn: stevig, robuust en dat het eenvoudig te beschilderen is. Daarnaast kun je gemakkelijk decoraties aan een schutting hangen.

Bomen, heggen en struiken

Een natuurlijke afscheiding kan erg goed aansluiten op een mooi ingerichte tuin. Zo kan je kiezen voor struikgewas zoals coniferen. Natuurlijk dan struikgewas ga je het niet krijgen. Heb je een grote tuin? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je tuin af te scheiden met bomen. Heggen zijn er in allerlei soorten en maten. Heggen vergen enig onderhoud. Zo moet je een heg af en toe snoeien.

Bamboe afscheiding

Een afscheiding moet passen bij je tuin. Heb je veel exotische planten in je tuin? Dan is het wellicht interessant om voor een bamboe afscheiding te kiezen. Bamboe afscheidingen geven privacy. Tegenwoordig wordt bamboe ook gebruikt bij het maken van tuinpoorten. Bamboestengels worden gedicht van boven zodat er geen water in komt, dit voorkomt rotten. Om bamboe in goede staat te houden is aan te raden om het zo nu en dan in te sprayen met een ontgrijzer.

Riet afscheiding

Ben je woonachtig in een mooi (land)huis met een rieten dak? Een rieten tuin afscheiding maakt het dan helemaal af! Een schutting gemaakt van rietmatten zijn gemakkelijk te installeren. Ook wanneer je buurman een andere schutting heeft. Je kan dan gemakkelijk een rietmat ervoor plaatsen. Er zijn verschillende soorten rietmatten op de markt: rustiek, gepeld en extra dikke rietmatten.

Stenen afscheiding

Bij een stenen afscheiding kan je denken aan een gemetselde muur. Een andere soort stenen afscheiding is een schanskorf schutting. Schanskorven schuttingen zijn modern en niet alleen geschikt als tuinafscheiding. Bij een bedrijventerrein kan het stijlvol ogen.