De zomer is hier en dat betekent dat de geur van barbecues weer  aanwezig is, met heerlijk weer kan deze geur ook niet ontbreken in jouw achtertuin. Grote kans dat het alweer een tijdje geleden is dat je de barbecue aan hebt gezet. Om je vaardigheden weer up-to-date te krijgen hebben we deze barbecuetips van experts op een rijtje gezet.

  1. GEBRUIK GEEN GASGRILL.

Er is één ding waar de meeste experts het mee eens zijn. Dat is namelijk dat een gasgrill niet de manier is voor de perfecte barbecue. Voor veel experts is de rook een ingrediënt op zich, het is een smaak die je niet op een andere manier kunt toevoegen. Zonder dat krijg je de barbecue gewoon op de juiste temperatuur, maar mis je de genuanceerde smaak.

  1. “ALS JE KIJKT, KOOKT HET NIET.”

De juiste techniek voor het bereiden van vlees op een barbecue kan samengevat worden met twee woorden: “laag en langzaam”. Een belangrijk aspect is om deze reden: wees geduldig. Probeer de temperatuur niet meer dan met een half uur ertussen te bekijken, want de barbecue koelt af ​​wanneer je de temperatuur kijkt. Er is meestal geen reden om de barbecue de eerste paar uur te openen tenzij je misschien denkt dat het te snel gaat. Want men zegt: als je kijkt, kookt het niet.

  1. ZORG DAT JE HET VLEES LANG GENOEG KOOKT

Het vlees ziet er misschien goed uit, maar het kan nog steeds niet gaar zijn aan de binnenkant, dus zorg ervoor dat het lang genoeg op de barbecue blijft want anders riskeer je voedselvergiftiging. Gebruik bijvoorbeeld een digitale thermometer om de interne temperatuur te controleren.

  1. SCHAF DE JUISTE BARBECUE AAN

Zoals eerdergenoemd wordt een gasgrill niet aangeraden door de experts. Het is echter van belang de juiste barbecue aan te schaffen. Er is enorm veel keus, maar hoe weet je zeker dat je de juiste barbecue hebt? Onze tip: ga naar een gespecialiseerde barbecueshop en laat je zo goed mogelijk informeren of de specificaties van de barbecue die je graag zou willen hebben in jouw achtertuin. Zo zal jouw barbecue gegarandeerd een succes worden, wedden?