Er zijn verschillende middelen die je kan gebruiken om op je zolder te komen. Zo zijn er schaartrappen, opklapbare trappen, vaste trappen en vlizotrappen. Elk van deze soort trappen hebben eigenschappen die voor elk huishouden weer handig is. Maar welke is er nou handig voor jou? Om dat te weten moet je bij jezelf nagaan waarvoor je je zolder gebruikt. Ben je er vaak te vinden dus maak je  er veel gebruik van dan is het handig om te gaan kijken voor vaste trap. Ben je er niet zo vaak en staat er voornamelijk rommel bij je op zolder dan kan de vlizotrap een goede keus zijn. Er zijn ook andere kenmerken die een rol kunnen spelen in je keus. Ben je benieuwd welke dat zijn, lees dan gauw hieronder verder!

Kenmerken van de vlizotrap

De vlizotrap is van zichzelf al een gevalletje apart. Het is namelijk de enige soort zoldertrap waarbij je de ladder volledig kan verwijderen en bevestigen. De reden hiervoor is vaak dat er niet genoeg bergingsruimte is boven het luik waardoor de ladder ergens anders moet worden opgeborgen. Maar het kan ook zijn dat je geen ongewenste gasten op je zolder wil hebben. In dat geval is de vlizotrap ook een prima keus.

Het materiaal

De vlizotrap is alleen in het materiaal hout verkrijgbaar. Er zijn tot nut oe nog geen aluminium vlizotrappen omdat dit vaak niet goed te monteren is. Daarnaast is het lastig om aluminium af- en opneembaar te maken. Het hout is wel van hoge kwaliteit ik krijgt een speciaal lakje om zich heen waardoor de trap minimaal 10 jaar er mee door kan. Ben je geïnteresseerd geraakt door dit artikel in een vlizotrap? Twijfel dan niet langer en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Dan zorgen wij voor een zoldertrap om maat.