Wat zijn de oorzaken van een slechte adem?

Veel mensen in Nederland lijden aan het hebben van een slechte adem. Dit proberen ze op lossen door het gebruik van mondwater en flossen. Maar zonder nader te kijken naar de oorzaken van een slechte adem, is het probleem vaak moeilijk op te lossen. De oorzaken zijn echter vaak gemakkelijk te achterhalen en te verhelpen. Zolang je maar weet waar je op moet letten. Er zijn enkel veel voorkomende oorzaken van het hebben van een slechte adem.

Meest voorkomende oorzaken slechte adem

Wat zijn nu de meest voorkomende oorzaken slechte adem?  Nummer 1 oorzaak van het hebben van een slechte adem is een slechte mondhygiëne. Negen op de tien gevallen is dit de oorzaak, maar gelukkig is het gemakkelijk op te lossen en kun je snel van je probleem af komen. De mond is nu eenmaal de perfecte plek voor bacteriën om zich te verzamelen. Deze bacteriën zorgen voor gassen die de slechte adem veroorzaken. Welke nu precies verantwoordelijk zijn voor de halitose is vaak niet goed te achterhalen. Het grootste probleemgebied zit achter op de tong en de groeven van de tong. Deze plekken zijn ideaal voor bacteriën om zich te nestelen en zich voort te planten. Tandplak is daarnaast ook de ideale plek voor bacteriën.

Het hebben van een witte tong

Een witte tong is vaak een indicatie dat je last hebt van een slechte adem. Het is een aanslag op je tong welke onder andere bestaat uit dode cellen. Dit als gevolg van een slechte mondhygiëne maar het kan ook ontstaan door het nuttigen van koffie en alcohol en door het roken. In enkele gevallen kan het wijzen op een ernstigere aandoening of ziekte.

Meer tips voor een frisse adem? Bekijk dan onze website www.slechteademverhelpen.nl. Hier vind je meer informatie over oorzaken van slechte adem en hoe je van je probleem afkomt.