Jaarlijks komen er honderden nieuwe producten op de markt, de één iets succesvoller dan de andere, maar alle producten hebben één doel. Ze moeten verkocht worden. Geloof het of niet, maar door slimme productontwikkeling kun je bijna garanderen dat een nieuw product aanslaat bij je doelgroep. Dit komt doordat je in iedere stap van de productontwikkeling en productinnovatie gebruik maakt van testgroepen.

De eerste stap: het concept

Het concept is de blauwdruk voor je nieuw te lanceren product. Zorg dat je in dit deze stap van het proces vast gebruik maakt van de testgroep. Wanneer je een blauwdruk maakt, zonder dat deze aansluit bij de doelgroep is de kans aanzienlijk kleiner dat je product uiteindelijk een succes wordt.

De tweede stap: Productontwikkeling en prototyping

De tweede stap is natuurlijk de prototyping van het product. Zorg dat je het prototype maakt met behulp van korte sprints waarbij je constant feedback vraagt aan de testgroep. Het is heel belangrijk dat je geen misstappen maakt binnen dit proces. De kleinste misstap kan namelijk zorgen dat je product significant minder succesvol wordt, omdat deze minder goed voorziet in een behoefte.

De derde stap: Marketing

Gelukkig is dat een makkie. Doordat je constant hebt geluisterd naar de tips en adviezen van je doelgroep, hoef jij je niet meer druk te maken over hoe je de communicatie gaat inrichten. Je weet namelijk in welk probleem het product voorziet en daardoor kun je zonder moeite het product aan de man brengen.

Succes!

Wat voor product je ook gaat lanceren, zorg in ieder geval dat het product voorziet in een behoefte die jij gesignaleerd hebt. Een goed product verkoopt zichzelf, zeker wanneer dit product goed ontwikkeld is.