Een bakkerijmachine is er in verschillende soorten en maten, veelal denkt men aan een standaard machine die je in de keuken gebruikt om bijvoorbeeld brood of dergelijke te bakken. Toch zijn er ook industriele bakkerijmachines, die vooral gebruikt worden door bakkers en banketbakkers. Maar welke soorten machines zijn er allemaal? En wat kun je er precies allemaal mee?

Verschillende soorten bakkerijmachines:
– Draadsnijmachine
– Universele strooier
– Deegversnipperaar
– Vormwalsmachine
– Uitwalskop
– Guillotine
– Strijker
– Doseerunit
– Boterversnipperaar

De werking van een draadsnijmachine

De draadsnijmachine wordt vooral gebruikt voor het produceren van koekjes. De bakkerijmachine verwerkt het zachte deeg, waarna de koekjes gebakken worden in de oven.

De werking van de universele strooier

De universele strooier verzorgt strooisel en verdeelt dit over de verschillende soorten koekjes, je kunt hierbij denken aan fijn nootmuskaat, geraspte kaas, gemalen kokos of stukjes fruit. Na de bewerking in de draadsnijmachine worden dus met behulp van de universele strooier de koekjes extra bekleed met strooisel.

De werking van de deegversnipperaar

De deegversnipperaar maakt van grote stukken deeg kleine stukjes, zodat deze verwerkt kunnen worden tot koekjes.

De werking van de vormwalsmachine

Met behulp van de vormwalsmachine worden stukken deeg extra uitgerekt en klaar gemaakt om met behulp van de draadsnijmachine de koekjes verder te verwerken. De vormwalsmachine kan allerlei verschillende soorten deeg uitbreiden en de bakkerijmachine kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

De werking van de guillotine

In de eerste fase kan met behulp van de Guillotine groten stukken deeg verkleint worden. De machine zorgt met behulp van een scherp mes dat de stukken kleiner worden en bewerkbaar voor de volgende fase.

De werking van de doseerunit

Met behulp van de doseerunit worden de verschillende producten gedoseerd met een bepaalde substantie. Voor meer informatie kun je de links bekijken.

Iedere bakkerijmachine wordt op maat gerealiseerd naar eigen eisen en wensen. De oplossing voor iedere bakkerij of andere onderneming.