Bouwprojecten zijn overal te zien. Waar je ook door het land rijdt, overal worden wel nieuwe dingen gebouwd. Nederland is continu in ontwikkeling en op veel verschillende plaatsen is er ruimte voor nieuwe gebouwen, huizen of andere klussen. Er zijn talrijke bouwbedrijven en aannemers. De bouw stopt nooit en er is dan ook altijd een nieuw project. Als mensen denken aan de bouw, denken zij meestal aan projecten op het land. Echter bevindt ook een groot deel van deze projecten zich af onderwater. Dit ziet men niet en er is dan ook minder aandacht voor, maar het is een essentieel onderdeel van de bouw. Er wordt echter met andere materialen gewerkt, denk aan onderwaterbeton.

 

Wat is onderwaterbeton?

Onderwater wordt er met andere materialen gewerkt dan boven water. Dit komt door het volgende. Als er normaal beton onder water wordt gestort, zal het cement, zand en grind niet meer goed met elkaar mengen. Dit zal ervoor zorgen dat het beton niet bruikbaar is en zich over de bodem zal verspreiden, waardoor het niet kan uitharden. Om er echter wel voor te zorgen dat het beton zich uit zal harden, moet er een ander soort beton gebruikt worden, namelijk: het onderwaterbeton. Onderwaterbeton is op een andere manier samengesteld en zal dan ook gemend blijven. Daarnaast wordt het als het ware in een bepaalde bak gestort, waardoor het niet de kans heeft om weg te stromen. Hierdoor kan dus wel hard worden en zal het niet ontmengen. Als er palen of ankers in de grond worden gezet, is het zeer handig om hier vervolgens beton op te storten. Hierdoor zullen de palen goed worden omsloten.

 

Interesse?

Heeft u interesse in onderwaterbeton of heeft u bijvoorbeeld een vloer nodig dat met grondwater in aanraking komt? Schakel dan een duikbedrijf in. Dit bedrijf heeft veel ervaring met alle onderwaterwerken en weten u met voldoende expertise te ondersteunen.