We zitten middenin de eeuw van de innovatie. Innovatie wordt steeds belangrijker en om aan deze innovatie race mee te doen is het belangrijk dat bedrijven nieuwe producten blijven ontwikkelen. Een goed R&D lab helpt daar natuurlijk bij. Maar wat nu als je geen dergelijk lab hebt. Als je geen r&d lab tot je beschikking hebt, ben je op jezelf aangewezen. Of toch niet? Product design, concept design en dergelijke zijn namelijk uitstekend uit te besteden aan derde partijen. Concept design is een vak apart, maar met de juiste partij kun je ook als kleinere partij een behoorlijke innovatieslag maken.

In dit artikel kan ik je natuurlijk niet alles vertellen over het ontwikkelen van nieuwe producten, ook kan ik het je niet helemaal leren. Echter kan ik je wel een aantal handvatten geven waarmee je een beeld krijgt van wat er mogelijk is bij het ontwikkelen van een nieuwe innovatie.

Concept, design, productie

In principe zou je kunnen zeggen dat alle nieuwe innovaties dezelfde stappen doorlopen. Er wordt namelijk een probleem geconstateerd, vervolgens wordt hier een concept/oplossing voor bedacht. Dit concept wordt uitgewerkt tot een soort blueprint en vervolgens wordt het product de markt op geslingerd. Het hele idee is dat deze stappen ervoor zorgen dat het product levensvatbaar is.

Los het probleem op

Alleen wanneer je het probleem kunt oplossen door middel van product design weet je zeker dat het product dat je wilt gaan lanceren succesvol is. Een goed product verkoopt zichzelf, zeker wanneer het een groot probleem oplost. Een goed product ontwerpbureau kan uw verder op weg helpen en kan de kaders waarin het product ontwikkelt dient te worden uitstippelen.

Succes

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog omtrent het mogelijk maken van productinnovaties wanneer je een kleinschalig team van ontwikkelaars hebt.