Het organiseren van een seminar of congres is hartstikke leuk en goed voor je bedrijf. Het organiseren van een seminar kan best een hele uitdaging zijn. Je moet met enorm veel dingen rekening houden en dat kan alles bij elkaar best een hele uitdaging zijn. Daarom schrijf ik deze blog. Deze blog gaat jou helpen bij het organiseren van jouw volgende seminar bij een te gekke locatie.

Stel je gasten centraal

Wanneer je een seminar gaat organiseren is het zeer belangrijk dat je gasten centraal stelt. Wanneer potentiële gasten zich serieus genomen voelen, voelen ze zich welkom en krijgen ze het gevoel dat het seminar echt voor hen is georganiseerd. Een van de beste manieren om dit te realiseren is door middel van een vragenlijst die je van te voren verstuurd naar je gasten over wat ze graag allemaal zouden willen zien op je seminar. Dit kan bijvoorbeeld gaan over onderwerpen die besproken worden, de aankleding van de ruimte en natuurlijk de beste locatie.

Let op drankjes en hapjes

Wanneer je een seminar gaat organiseren komen er allerlei gasten op je locatie. Uiteraard willen al deze gasten niet op een houtje bijten, dus is het wel verstandig om voor al deze gasten wat te eten en drinken te serveren. Dat klinkt misschien als super voordehand liggend, maar heb je hierbij ook gedacht aan mensen met een bepaalt dieet of mensen die een geloof aanhangen. Dit soort mensen kunnen niet zomaar alles eten en dus dien je hier rekening mee te houden. Bespreek dit met je congrescentrum. Een beetje locatie draait hier zijn hand niet voor om.

Maak duidelijke afspraken over uitloop

Uitloop kan natuurlijk gebeuren, sterker nog, de kans dat dit gebeurt is vrij aanwezig. Zeker wanneer je bedenkt dat je een locatie altijd voor een dagdeel huurt van vier, acht of twaalf uur. Wanneer je seminar onverhoopt dan ineens langer duurt, wil je niet voor onverwachtse kosten komen te staan. Spreek dus goed af welke kosten er in rekening worden gebracht wanneer uitloop onverhoopt plaatsvindt.

Veel plezier!

Ik wens je ontzettend veel plezier bij het organiseren van je seminar op congreslocatie. Vergeet niet om een beetje plezier te maken, want als jij straalt doet je seminar dat ook!