Het optimaal benutten van bedrijfsoppervlakte kan een uitdaging zijn. Hoe kan je het beste alles indelen en hoe laat je alles zo efficiënt mogelijk verlopen? Al deze vragen zijn met magazijnsystemen te beantwoorden en te verhelpen.

 

Hoe kunnen magazijnsystemen helpen met een betere indeling

Het antwoord is vrij simpel, ze zorgen voor een betere benutting van het oppervlakte. Zo helpen bijvoorbeeld stellingen met het ordenen van producten. Ook zorgen stellingen er voor dat U de hoogte in kunt. Op deze manier kunt U alles netjes kwijt in stellingen en is alles van de vloer af.

 

Geautomatiseerde of vaste magazijnsystemen

Tegenwoordig kunt U ook kiezen tussen een magazijnsysteem waarbij alles netjes opgeborgen kan worden, of U kiest voor een automatisch systeem. Bij het vaste magazijnsysteem wordt er gesproken over vaste stellingen of verrijdbare stellingen. Deze stellingen zorgen er voor dat U alles netjes kan opbergen. Hieronder vallen ook de entresolvloeren. Deze vloeren zorgen er voor dat U meer werkruimte kunt creëren in het huidige pand zonder bij te hoeven bouwen.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om voor geautomatiseerde magazijnsystemen te kiezen. Bij deze systemen worden de zoekopdrachten voor U gehaald en komen de artikelen naar U toe. De geautomatiseerde systemen zijn rond dit principe gebouwd.

 

Voordelen van goede magazijnsystemen

De grootste voordelen zijn de verbetering in efficiëntie en oppervlakte gebruik. De verbetering in efficiëntie zit hem voornamelijk in het feit dat alles netjes is en te vinden is. Zo is het personeel minder tijd kwijt aan het zoeken van artikelen.

 

Een ander groot voordeel in magazijnsystemen zit hem in de veiligheid die het met zich mee brengt. Zo is het veiliger wanneer alles netjes opgeruimd is i.p.v. dat alles rondslingert. Dit kan potentiele gevaren met zich mee brengen. Dit geld ook voor het werken met gevaarlijke voorwerpen.

 

Het laatste grote voordeel is dat uw bedrijfsvoering er professioneler uit ziet wanneer alles netjes opgeruimd en geordend is.