Loophulpmiddelen om je zelfredzaamheid te behouden

De meeste mensen willen onafhankelijk van anderen zijn. Zij vinden het belangrijk om de regie over hun eigen leven te houden en zelfstandig te blijven wonen. Helaas is het niet altijd mogelijk om volledig zelfredzaam te zijn. Maar met enkele loophulpmiddelen kun je er wel voor zorgen dat je mobiel en in beweging blijft. De Zorgoutlet heeft een groot assortiment met loophulpmiddelen. Welke? Dat lees je in deze blog!

Rollators

Je hebt ze vast wel eens gezien in het straatbeeld. De vraag ernaar is enorm. En dat is niet zo gek. De rollators zijn namelijk al lang maatschappelijk geaccepteerd. Een rollator helpt jou om je zelfstandigheid te behouden als u wat slechter ter been bent. Heb je dus meer behoefte aan steun, dan is een rollator ideaal voor jou! Zo voorkom jij gevaarlijke situaties voor jezelf. Je moet er namelijk niet aan denken dat je valt en je iets breekt. De rollators zijn verstelbaar. Hierdoor zijn zij bruikbaar voor mensen in vrijwel alle lengtes. Ideaal toch?

Lichtgewicht rollators

Naast de ‘’klassieke’’ rollators, zijn er tegenwoordig ook lichtgewicht rollators. Deze rollators wegen minder dan 8 kilogram. Dit komt omdat ze vaak zijn gemaakt van aluminium. Ideaal voor als je minder kracht in je handen of armen hebt. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk te vervoeren in bijvoorbeeld de auto. Zo hoef je nauwelijks moeite te doen om de rollator mee te nemen. De slanke wielen zorgen voor voldoende stabiliteit!

Looprekken

Naast rollators, zijn er ook looprekken die ervoor kunnen zorgen dat je langer mobiel blijft. het grote voordeel is dat ze zeer licht zijn. Hierdoor kun je je zonder al te veel inspanning zelf verplaatsen. Daarnaast zijn ze eenvoudig in te stellen qua hoogte. En moet je nodig naar het toilet? Geen probleem! Dit looprek kan gemakkelijk over toilet worden geplaatst.