Je wil graag een hardloopwedstrijd organiseren. Een gezellig evenement waar je naar uit kunt kijken. Bij het organiseren van een evenement van formaat moet je rekening houden met verschillende zaken. Maar aan welke zaken moet je dan eigenlijk allemaal denken? In deze blog lees je welke praktische zaken jij op orde moet hebben voordat je wedstrijd kan starten.

#1 – Gemeente vergunningen regelen

Nu je een hardloopwedstrijd wilt organiseren, is het van belang om eerst de vergunningen aan te vragen bij de gemeente. Dit is een zeer tijdrovende klus waar maanden overheen gaan. Doe dit minstens een half jaar voor je het evenement wil laten plaatsvinden.

#2 – Parcours samenstellen

Als alle vergunningen binnen zijn kan het parcours worden samengesteld. Langs welke plekken gaan de hardlopers lopen. Vergeet ook de veiligheid niet. Waar moeten er verkeersregelaars worden ingezet etc.

#3 – Tijdwaarneming regelen

Wat is een wedstrijd zonder een klassement. Bij een hardloopwedstrijd is deze gebaseerd op tijd. Vergeet dus niet een goede tijdwaarneming te regelen. Dit is cruciaal voor jouw evenement.

#4 – Startnummers bestellen

Wat is een hardloopevenement zonder startnummers? Online kun je gemakkelijk startnummers bestellen die de hardlopers dragen. Dit is onmisbaar bij ieder hardloopevenement. Je maakt zo kenbaar dat jij deelneemt aan het evenement. Het is bovendien een bewijs van deelname voor de hardlopers. De belangrijkste reden is misschien wel de identificatie.

#5 – Sanitaire voorzieningen huren

Ook aan sanitaire voorzieningen moet worden gedacht. Huur dus tijdig sanitaire voorzieningen voor mannen en vrouwen. Ook voor toeschouwers moeten er voldoende voorzieningen aanwezig zijn. Dit wordt vaak vergeten.

#6 – Parcours afzetten met afzetlint en dranghekken

Nu alle voorgaande zaken zijn geregeld kan er worden gestart met het afzetten van het parcours. Je kunt afzetlint gebruiken voor stukken waar het niet zo druk is. Denk hierbij aan stukken in het bos. Voor stukken waar veel mensen staan te kijken naar de marathon moet je gebruik maken van dranghekken. Dit is veilig voor zowel hardlopers als voo