Rijd je al een aantal jaar in dezelfde auto en wil je eigenlijk wel eens een nieuwe auto kopen? Denk er dan eens over na om een auto te importeren uit Duitsland. Nu hoor ik je denken: ‘Waarom zou ik een import auto kopen in Duitsland als ik in Nederland woon?’ In deze blog lees je waarom een auto importeren en Duitsland zeker geen slecht idee is.

Concurrentie en lage prijzen

Wist je al dat de automarkt in Duitsland veel concurrentie kent? Vooral de Duitse merken kennen veel concurrenten. Populaire merken zijn onder andere Volkswagen, Mercedes-Benz, Porsche en BMW. Door de concurrentie liggen de prijzen van een Duitse auto vaak een stuk lager dan de prijzen van een auto in Nederland. Hiermee bespaar je dus ook nog eens flink. Zo kun je wel duizenden euro’s besparen wanneer je ervoor kiest om een auto te importeren uit Duitsland. Daarnaast zijn de auto’s in Duitsland vaak ook nog eens veel beter onderhouden dan de auto’s die je in Nederland kunt kopen. Let wel op dat je er nog wel kosten aan verbonden zijn om de auto in Nederland te krijgen. En er komen ook kosten bij voor de keuring en het kentekenbewijs. Maar zelfs met deze kosten erbij bespaar je nog enorm veel!

Kies jij voor luxe?

En dat is nog nog niet alles, want een Duitse import auto is vaak ook nog eens veel luxer! Die extra opties zoals lederen bekleding en stoelverwarming zijn vaak al aanwezig in Duitse import auto’s. Je krijgt dus ook nog eens een luxere auto voor een lagere prijs. Hoe mooi is dat?

Volg de stappen van Importautos

Zit je eraan te denken om een auto te importeren uit Duitsland? Neem dan eens een kijkje op de website van Importautos. Volg het stappenplan op de website en koop succesvol een import auto uit Duitsland. BPM berekenen? Ook dat kan op de website van Importautos!