Koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. Het zijn de bekende symptomen van een gewone griep, maar dit kunnen ook de tekenen van een legionella besmetting zijn. Een griep loop je op door besmet te zijn met een ‘griepvariant’. Een vergelijkbare legionella griep loop je echter niet op door de ‘gewone’ jaarlijkse griep. Dit kan je alleen oplopen door een bacterie in de grond of leidingwater.

 

Oorzaak legionella besmetting

De legionella bacterie bevindt zich in heel kleine aantallen in de grond en in leidingwater. Vooral de moderne, kunststof waterleidingen zijn een ideale vestigingsplek voor legionellabacteriën. Gewoonlijk zal de aanwezigheid van deze bacterie geen problemen opleveren. Maar op het moment dat het aantal legionellabacteriën enorm groeit, kan dit wel gevaarlijk zijn. De groei de bacteriën komt voor als het water een lange tijd stilstaat. Dit biedt de bacteriën de kans om zich op allerlei plekjes in te nestelen. In dit geval zal het water ook tussen de vijfentwintig en vijfenveertig graden zijn. Dit is de temperatuur waarbij de bacterie het bet gedijt. Zodra de temperatuur boven de zestig graden komt, gaat de legionellabacterie dood.

 

Besmettingsbronnen

Een legionella besmetting krijg je zodra je in aanraking komt met besmette vernevelde lucht en deze inademt. Goed om te weten is dat je dus niet ziek kan worden van het drinken van water met legionella bacteriën. De besmetting met legionella kan voorkomen in douches, stoombaden, bubbelbaden, plantensproeiers, tuinslangen en sauna’s.

 

Bestrijden

Wie een legionella besmetting heeft opgelopen zal hiervan moeten uitzieken. Echter zal de plaats van besmetting ook goed gereinigd moeten worden. Purus BV is een reinigingsbedrijf, gespecialiseerd in het bestrijden van verontreinigde installaties met de legionella bacterie. Door uiterst zorgvuldig te werk te gaan, zal de kans op verontreiniging met de legionella besmetting tot het minimum worden teruggebracht. Voor Purus geldt dat zij zo snel mogelijk, maar wel definitief de bacterie uit het systeem zullen verwijderen. Voor meer informatie bel je naar 0180-516962 of vraag vrijblijvend een offerte aan via de website. Wacht niet te lang, maar pak de bacterie bij de kern aan!