Super leuk! Je hebt de opdracht gekregen om een evenement te organiseren! Vol goede moed ga je aan de slag, maar al snel kom je erachter dat er bij het organiseren van een evenement meer komt kijken dan je in eerste instantie dacht. Iedereen komt met verschillende ideeën, die jij dan net even in een net jasje moet gieten. Het is allemaal niet gemakkelijk, daarom schrijf ik deze blog. In deze blog leg ik jou uit wat er allemaal komt kijken bij het succesvol organiseren van een evenement op een externe locatie.

Wat heb je nodig?

Bedenk je van te voren goed wat je allemaal nodig hebt. Zeker op het gebied van beeld en geluid kun je een heleboel verschillende wensen hebben. Zoals je misschien wel kunt begrijpen heeft niet iedere evenementenlocatie alles op voorraad. Dus is het van groot belang dat je voor jezelf een duidelijk keuze maakt in wat je allemaal nodig hebt voor je evenement. Ben je van plan om groots in te zetten op het gebied van beeld en geluid? Bespreek dan eerst de mogelijkheden met je gekozen evenementenlocatie. Vergeet niet direct ook te vragen of er bijkomende kosten aan verbonden zijn.

Al aan de catering gedacht?

Wanneer je een gemiddeld tot groot evenement gaat organiseren is het zeker niet gek om te kijken of de standaard catering aansluit bij het evenement dat je wilt gaan organiseren. Wanneer je denkt dat er veel mensen op je evenement afkomen, is de kans groot dat er mensen komen die niet alles mogen eten doordat ze een bepaalt geloof aanhangen of allergieën hebben.

De laatste belangrijkste tip…

De allerlaatste en belangrijkste tip is toch wel dat je niet moet vergeten om plezier te hebben bij het organiseren van je evenement. Waarschijnlijk doe je dit namelijk niet ieder jaar en een leuker iets dan het organiseren van een evenement is er bijna niet.