Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Laserprinters

De laserprinter is het meest moderne apparaat voor het afdrukken van prints op papier. Het is in feite de opvolger van de populaire inkjetprinter, waarbij druppeltjes inkt op het papier worden gespoten. De laserprinter is momenteel de standaard in het bedrijfsleven, maar ook steeds meer particulieren zullen een laserprinter kopen. Dit komt ook omdat de aanschaf van laserprinters veel goedkoper is geworden. Een goede laserprinter, zowel zwart-wit als kleur zijn tegenwoordig best wel betaalbaar en daarbij zijn er veel functies bij inbegrepen, zoals scannen, nieten en kopiƫren. Vooral voor zakelijk gebruik zal een laserprinter voor veel werkbesparing kunnen zorgen.

Hoe werkt een laserprinter?
De laserprinter werkt iets anders dan de printers die rechtstreeks inkt op het papier spuiten. Dit vindt plaats door een laserstraal in combinatie met een toner, gevuld met zwarte of gekleurde poeder. Bij het printen zal de drum worden geladen met statische elektriciteit. Op de drum wordt vervolgens de afbeelding geprojecteerd door middel van een laser. De drum wordt daarna blootgesteld aan de poeder dat vanuit de toner komt en zal de drum over het papier rollen om een afdruk te maken. Soms wordt ook het papier elektrisch geladen, waarna de toner op het papier wordt gefixeerd door middel van een drukrol. Deze drukrol is verwarmd waardoor de afbeelding als het ware in het papier wordt gedrukt. Dit is een proces dat zeer snel plaatsvindt, waardoor er in relatief korte tijd veel afdrukken gemaakt kunnen worden.

Waarom zou je een laserprinter kopen?
Vooral als je een laserprinter zakelijk gebruikt, dan zullen de documenten die je print veel professioneler overkomen, dan wanneer je een afdruk met een inkjetprinter print. Een afdruk met een laserprinter is haarscherp. Daarnaast hoef je ook niet zeer regelmatig inktpatronen te verwisselen. Een laserprinter heeft een toner die vrij groot is en lang mee kan en nooit zal uitdrogen wanneer de laserprinter een tijdje niet wordt gebruikt. Hoewel de aanschaf van een laserprinter wel wat hoger ligt, is de investering zeker de moeite waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top