Het internet netwerk kan op verschillende manieren worden aangesloten. We kennen de ADSL-verbinding en de coaxkabels. Beide worden veel gebruikt, maar een verbinding die echt betrouwbaar is kan alleen worden behaald met een glasvezelkabel. Glasvezel is goedkoop in aanleg, gegarandeerd en betrouwbaar in datadoorlaat. Op de lange termijn is het een groot voordeel in verband met geen wachttijden voor het internetgebruik.

Multi modale lichtgeleiders

Er bestaan verschillende soorten glasvezelkabels. Het gaat namelijk om de multi modale lichtgeleiders en de single modale lichtgeleiders. Tussen beide kabels is er geen verschil in de capaciteit van het dataverkeer. Het gaat enkel en alleen om de golflengte tussen de kabels. Het gebruik van de multi modale glasvezelkabel is met name geschikt voor het gebruik van een snelle dataoverdracht over gemiddelde afstanden. Er kan gezegd worden dat de multi modale glasvezelkabel goed is voor de huis-tuin-en-keuken aansluitingen. Hier wordt namelijk matige tot gemiddeld gebruik gemaakt van de verbinding, zodat dit voldoende is.

 

Single mode glasvezelkabel

De single mode glasvezelkabel is met name geschikt voor snelle dataoverdracht over lange afstanden. Ook voor een grote gegevensoverdracht is dit aan te raden. Voor bedrijven is het aan te raden om gebruik te amken van de singel mode kabel. Dit is omdat ze met veel gebruikers, grote afstanden of intensief gebruik maken van de internetcapaciteit.

InfraTel

Het kopen van een hoogwaardige en gerenommeerde glasvezelkabel kan bij InfraTel. Zij zijn al meer dan vijfentwintig jaar dé technische groothandel. Dit bedrijf heeft een ruim aanbod aan internet infrastructuur producten voor zowel datacom als telecom. InfraTel levert uitsluitend topkwaliteit, geeft persoonlijk advies over de infrastructuur en biedt een unieke service. De medewerkers bij InfraTel hebben bovendien de juiste kennis van zaken en zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Voor een hoogwaardige glasvezelkabel moet je dus bij InfraTel zijn.