De term teambuilding hoor je tegenwoordig steeds vaker en dat is niet zonder reden. Teambuilding zorgt er namelijk niet alleen voor dat het groepsgevoel sterker wordt, maar ook dat de motivatie verhoogt wordt. In deze blog lees je meer over de verschillende vormen van teambuilding, wanneer het zinvol is en hoe je de samenwerking kunt verbeteren!

Vormen van teambuilding

Bij teambuilding gaat het erom dat een groep mensen samen aan één doel werkt, waarbij ze voor het eindresultaat afhankelijk van elkaar zijn. Op deze manier wordt een actieve deelname gestimuleerd en is er niet onder het samenwerken uit te komen. Teambuilding kan allerlei verschillende activiteiten omvatten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘lerende’ workshop, of het combineren met een bedrijfsuitje in de vorm van een spel waarbij het team gezamenlijk iets moet maken, bedenken of doen.

Wanneer heeft een team teambuilding nodig?

Elk team heeft baat bij teambuilding, maar wanneer het team ergens op vastloopt is het extra zinvol. Wanneer een team vastloopt, kan dit verschillende oorzaken hebben:
– De werksfeer is niet fijn
– Er is weinig teamgevoel
– Er zijn conflicten of spanningen binnen het team
– Vergaderingen duren te lang en leveren weinig op
– De samenwerking, besluitvorming en/of communicatie verloopt stroef
– Er vinden interne veranderingen plaats
– De doelen zijn niet helder

Workshop drijfveren & talenten

Tijdens een workshop teambuilding van Energy Drives gaat het team aan de slag met drijfveren en talenten. Ieder individu heeft eigen sterke en zwakke punten. Daarnaast verschillen de persoonlijkheden ook nog eens erg van elkaar. Door aan de slag te gaan met elkaars talenten en drijfveren, ontstaat er begrip en acceptatie voor onderlinge verschillen en leer je elkaar meer waarderen op de werkvloer. Dit bevorderd het teamgevoel, waardoor samenwerking en werksfeer verbetert.

Wil je graag meer ideeën opdoen voor een teambuilding workshop? Kijk dan eens op energydrives.nl voor meer mogelijkheden!