Steeds meer mensen maken gebruik van de digitale acceptgiro als betaalmiddel. Het digitaal betalen biedt vele voordelen, zowel voor particulieren als bedrijven. Het is een eenvoudige en veilige betaalmethode, de consument kan geen fouten maken bij het overboeken en heeft geen extra kosten van een papieren acceptgiro. Bovendien is de online acceptgiro veel milieuvriendelijker, omdat er hiermee papier wordt uitgespaard. Voor bedrijven brengen papieren acceptgiro’s veel werk en hoge kosten met zich mee. Vandaar dat steeds meer ondernemingen en (overheids)instellingen overstappen op de digitale betalingswijze.

Eenvoudig, snel, veilig en milieuvriendelijk

Er verschijnen steeds meer digitale versies van de acceptgiro op de markt. Een van de betrouwbare online acceptgiro’s is AcceptEmail, dat e-mail en het betaalsysteem iDEAL aan elkaar koppelt. De consument ontvangt een factuur per mail, waar het te betalen bedrag op vermeld staat. Hij of zij hoeft vervolgens slechts op een link te klikken om naar de beveiligde betaalomgeving van iDEAL te gaan. Variabelen als de naam, het rekeningnummer en het betalingskenmerk zijn al ingevuld, voor een snelle betaling. Betalen met DigiAccept is ook eenvoudig, snel en veilig. Hierbij ontvangt men een digitale acceptgiro in de mailbox. Na een gegevenscontrole betaalt de consument de rekening met enkele muisklikken via iDEAL in de betaalomgeving van de eigen bank. Er komt geen papier aan te pas.

Online giro en achteraf digitaal betalen

In plaats van de papieren giro is er ook online giro. Buckaroo maakt hiermee digitaal betalen vertrouwd, veilig en voordelig. Het is dankzij het gelijkende uiterlijk een herkenbare betaalmethode, waarmee wordt bespaard op het facturatie- en inningsproces. Invoerfouten komen niet meer voor, want alle betaalgegevens zijn al ingevuld. Met één simpele muisklik kan de eigen bank worden aangeklikt en de rekening worden betaald. Achteraf betaalmethodes als AfterPay en Klarna zijn vandaag de dag ook gemeengoed. Hierbij wordt DigiAccept als inningsvorm gebruikt. Het is voor de consument een betrouwbare betaalvorm. De winkelier of verkooporganisatie heeft verder geen omkijken naar deze betaalmethode, aangezien AfterPay of Klarna het gehele afhandelingsproces verzorgt.

Toenemende populariteit online acceptgiro

Met de toename van het online winkelen neemt ook het gebruik en de populariteit van de digitale acceptgiro toe. Het is een win-winsituatie voor bedrijven en particulieren. De praktijk leert dat door deze snelle, eenvoudige en veilige betaalmethode facturen sneller worden betaald. Met een duidelijke online acceptgiro behoudt de consument de controle over zijn budget. Hij of zij ziet direct of de transactie geslaagd is en kan de status van de betaling in de internetomgeving controleren.