Het is buiten weer wat warmer, wat zonniger en wat lekkerder om ook daadwerkelijk naar buiten te gaan. Nog niet zo heel lang geleden was het zaak om de kinderen naar binnen te roepen voor het eten, of als zij naar bed moesten. Tegenwoordig liggen de kaarten wel iets anders. De ouders moeten de kinderen steeds meer stimuleren om naar buiten te gaan. Door de toename van spelcomputers valt het allemaal niet meer mee om de kinderen naar buiten te krijgen, en dus stellen gemeenten terecht de vraag, is een speeltuin aanleggen nog wel zo’n goed idee. Zij willen natuurlijk wel een speelgelegenheid aanbieden, maar het moeten geen onnodige kosten zijn. Als er dus niet gespeeld wordt, dan staat het er eigenlijk voor niets.

Eisen voor een nieuwe speeltuin

Een speeltuin aanleggen brengt nog al wat voorwaarden met zich mee, zo moet de veiligheid van de kind voorop staan, maar moet het wel uitdagend genoeg zijn. Ook moet er voldoende ruimte zijn om met meerdere kinderen te kunnen spelen. Een nieuwe speeltuin aanleggen is dus niet zomaar gebeurd.

Hoe de kinderen naar de speeltuin krijgen

Een speeltuin aanleggen kan ook juist ervoor zorgen dat de kinderen naar buiten gaan, als de speeltuin vernieuwend blijft, met uitdagende toestellen, dan wordt het voor de kinderen ook leuker om naar buiten te gaan. Het gaat niet alleen meer om een glijbaan of schommel, het gaat om wat kinderen kunnen beleven. De speeltuin kan er dus juist voor zorgen dat de kinderen met dit lekkere weer naar buiten gaan.

Wie bepaalt het aanleggen van een speeltuin

Er zijn verschillende partijen die bepalen of een speeltuin aanleggen een goed idee, bijvoorbeeld de gemeente. Zij zorgen voor de financiering en daarmee bepalen zij ook het meeste of het doorgaat. Ook de hovenier zorgt voor een speeltuin, die zorgen ervoor dat alles op de juiste manier gemaakt is.