Ga je wildkamperen met een tentje of een camper? Leuk! Wel zijn er verschillende regels waar men zich aan moet houden tijdens het wildkamperen. Heb je je al ingelezen? Nee? Dan kan je dit alsnog doen door deze blog te lezen. In dit blog nemen w er namelijk een aantal met je door.

 

Algemene regels

  • Betreed nooit een privéterrein
  • Beschadig nooit landbouwgrond, bosgrond of andere kwetsbare grond
  • Heb respect voor locals
  • Wanneer je door een hekwerk gaat doe deze dan altijd achter je dicht i.v.m. dieren

 

Verboden voor motorvoertuigen

Kwetsbare gronden mogen niet beschadigd worden door motorvoertuigen. Ben dus voorzichtig wanneer je met een camper gaat wildkamperen en let goed op waar motorvoertuigen toegestaan zijn en waar niet.

 

Bloemen / planten

Wanneer je in het wild kampeert is de kans groot dat je een aantal mooie bloemen en planten tegenkomt. Sommige planten en bloemen zijn echter beschermd, dit betekent dat het niet altijd is toegestaan deze te plukken. Verdiep je dus eerst in de beschermde bloemen en planten van een land voordat je ergens naartoe gaat.

 

Vuur

Een kampvuur is bijna op elke plek wel toegestaan. Wel dient het kampvuur natuurlijk helemaal te zijn gedoofd wanneer je zelf bijvoorbeeld gaat slapen. Hiernaast is het netjes om de sporen van het kampvuur uit te wissen bij vertrek

 

Afval

Uit respect voor de natuur dient afval opgeruimd te worden. Gooi het bijvoorbeeld in een prullenbak wanneer deze aanwezig is. Zo niet? Neem het afval dan gewoon eventjes mee totdat je een prullenbak tegenkomt.

 

Dieren

Tijdens het wildkamperen kan het zijn dat je dieren tegenkomt. Het respect voor de dieren en blijf op afstand.

 

Kampeerspullen

Op zoek naar een fijne tent? Quechua is een populair merk. Deze tenten zijn gemakkelijk in de lucht te gooien en neer te zetten. Op zoek naar campers? Campers veghel kent verschillende mooie modellen. Succes met de keuze!