Het aanbod kindershows voor scholen, theaters en culturele instellingen is behoorlijk groot. Kindervoorstellingen worden dan ook goed afgenomen door het hele jaar door en zijn overal te plaatsen. In openluchttheaters, culturele middagen en natuurlijk bij elk thema op school. Het kindertheater wordt soms gecombineerd met workshops zodat kinderen echt mee kunnen doen of een opbouw maken naar een eigen voorstelling. Het leukste kindertheater uit onze ervaring is altijd interactief. Als kinderen mee mogen denken, roepen, trommelen, dansen en uitbeelden is het pas echt feest. De meeste kindertheatervoorstellingen hebben wel in meer of mindere mate een interactief element.

Er bestaat een vorm van kindertheater die hierop is gespecialiseerd. Het heet meeleeftheater, bij sommige beter bekend als meespeeltheater. Het verhaal kan alleen gespeeld worden met de kinderen. Zij komen met oplossingen en suggesties en die worden direct verwerkt in de loop van het avontuur. Meeleeftheater wordt veel op recreatieparken en campings gebruikt als verhaaltje voor het slapen gaan. Er zijn dus veel kindertheater groepen die bekend zijn met dit fenomeen. Zodra het meer de professionele kant op gaat kiezen veel theatergezelschappen voor een vast script en minder interactie om de kwaliteit te garanderen. Improvisatie is nu eenmaal best moeilijk om dat op hoogwaardig niveau neer te zetten. Toch zijn er groepen die dit verzorgen. En omdat het op basis is van improvisatie is het erg gemakkelijk om er elk gewenst thema aan te plakken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Denk maar eens aan: piraten, prinsessen, Amerika, wereldreis, kinderboekenweek, buiten spelen, meer bewegen, tanden poetsen, verliefd zijn, pesten, beter met geld omgaan, huttenbouwdorp en natuurlijk Sinterklaas. Maar die laatste was niet zo moeilijk.

Kindertheater is al snel leuk, maar het kan altijd beter. Om echt aansluiting te hebben met de kinderen is het goed om te weten waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn. Zo kom je nog dichter bij de belevingswereld van de kinderen en heeft de kindershow nog een grotere impact.