De theorie

Het woord zegt het eigenlijk al, bedrijfskleding is kleding die medewerkers dragen tijdens het uitoefenen van hun functie. Vaak wordt er gedacht dat bedrijfskleding alleen van toepassing is wanneer er bepaalde veiligheidsregels aan een functie zitten, dit is echter niet het geval. Bedrijfskleding wordt ook vaak gebruikt om merkbekendheid en gelijkheid te creëren, om de uitstraling van het bedrijf wat strakker te maken (in één lijn) en om medewerkers en/of producten van bepaalde hygiëne te voorzien.

 

In de praktijk

Misschien valt het je niet altijd op, maar bedrijfskleding is overal. Van de bouw, naar retail tot horeca, elke sector maakt er wel gebruik van. Hieronder een mooi voorbeeld van de toepassing van bedrijfskleding.

 

HEMA

Waarschijnlijk ken je het bedrijf HEMA wel. HEMA is een Nederlandse Retail keten gevestigd in landen als Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ben je er al eens binnen geweest dan weet je waarschijnlijk dat rood dé kleur van de HEMA is.

 

HEMA maakt gebruik van verschillende soorten bedrijfskleding. Zo zijn de kassamedewerkers gehuld in een rood vest voorzien van het HEMA logo. Hiernaast heeft HEMA verschillende kleuren T-shirts waar medewerkers dagelijks in werken. Dit helemaal in lijn met de huisstijl. Op de versafdeling werkt HEMA met schorten (weer voorzien met het HEMA logo). De schorten worden natuurlijk gedragen voor veiligheid en hygiëne. Door het gebruik van de bedrijfskleding bij de overige medewerkers (de medewerkers die rondlopen en achter de kassa zitten) weten klanten altijd bij wie ze terecht moeten voor vragen. Hiernaast zorgt de bedrijfskleding natuurlijk voor een mooi geheel binnen de winkel en loyaliteit van medewerkers. Bedrijfskleding zorgt namelijk ook voor een verbonden gevoel met collega’s en het bedrijf zelf.

 

Kortom, bedrijfskleding kent veel voordelen. Geïnteresseerd in bedrijfskleding voor uw eigen bedrijf? Bedrijfskleding Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden.