Een magazijn wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten. Het goed indelen van een magazijn kan het logistiek proces namelijk op vele verschillende manieren ten goede komen. Heb jij bijvoorbeeld ook al eens nauwkeurig naar het gebruik van alle vierkante meters gekeken? Het zou namelijk zomaar kunnen dat sommige oppervlaktes niet of nauwelijks worden gebruikt. Dat is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Er zijn veel manieren om je magazijn goed in te richten, één daar van is door middel van een inrijstelling.

 

De oplossing

Een inrijstelling is een soort magazijnstelling waar een vorkheftruc gemakkelijk in kan rijden. De truck kan eenvoudig via een van de zijdes de stelling binnenrijden en met de vork tot aan de hoogste plank rijken. Dat maakt het mogelijk dat producten tot op elke vierkante meter opgeslagen kunnen worden. Belangrijk is dat bij de het gebruik van een inrijstelling alle producten ongeveer hetzelfde formaat hebben. Dit is belangrijk, zodat alle stellingen even breed kunnen zijn.

 

Last in, first out

Bij het gebruik van de inrijstelling wordt het LIFO principe toegepast. De producten die als laatste in de inrijstelling zijn geplaatst, worden er ook het eerste weer uitgehaald. Dit is omdat deze producten vooraan staan. Zo blijft de opslag eenvoudig en overzichtelijk. Er wordt dus niet telkens onnodige gesleept met producten.

 

inrijstelling van Ferretto Group

Heb jij een inrijstelling nodig voor jouw magazijn? Er zijn vele verschillende aanbieders op de markt op het gebied van magazijninrichtingen. Voor het opzetten van een magazijn, maak je een lange termijn keuze waar je nog jaren mee wilt werken. Bij Ferretto Group wordt daarom enkel gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige Italiaanse modellen. Dit verzekerd jou van de stevigste en best werkbare magazijnstellingen. Wil je meer informatie over een inrijstelling of advies over de indeling van jouw magazijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Ferretto Group, een expert op het gebied van magazijnen.