Laatst moest ik voor het eerst in mijn leven een evenement organiseren. Ik had echt geen idee waar ik moest beginnen en de eerste dagen ben ik echt als een kip zonder kop door het leven gegaan. Om jou te helpen bij het organiseren van jouw volgende evenement, deel ik graag de ervaringen waar ik tegenaan ben gelopen. Onder andere over welke afspraken je moet maken, waar je op moet letten en bovenal hoe jouw volgende event een daverend succes wordt.

Kies een goede locatie

Klinkt misschien een beetje als een open deur, maar het kiezen van een goede locatie doe je niet zomaar even, hier komt een hoop bij kijken. Wanneer je bezig bent met je speurtocht naar de ideale locatie moet je zorgen dat je duidelijk in kaart hebt gebracht welke eisen je aan deze evenementen locatie stelt. Wat vind jij belangrijk bij het uitkiezen van je evenementenlocatie? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sfeer van het evenement, jouw type evenement en de ligging van het evenement. Is de locatie bijvoorbeeld goed te bereiken met zowel het OV als met de auto?

Catering

Afhankelijk van het aantal gasten dat jij van plan bent om te ontvangen op je evenement zullen er ongetwijfeld gasten aanwezig zijn die een bepaalt dieet aanhouden. Dan is het wel belangrijk dat je deze gasten voedsel en drankjes kunt voorschotelen die zij ook daadwerkelijk kunnen nuttigen. Maak hierover goede afspraken met je evenementen locatie. Een beetje locatie draait hier namelijk zijn hand niet voor om.

Festiviteiten

Onderzoek of er op de dag van jouw evenement ook andere evenementen aan de gang zijn in de stad. Dat kan er namelijk voor zorgen dat jouw evenement slechter te bereiken is. Vraag dit na bij de gemeente, want aan een slecht bereikbare locatie heb je natuurlijk niets.

Veel succes

Natuurlijk zijn er nog veel meer punten waar ik je advies over kan geven. Voor nu zijn dit even de belangrijkste punten. Ik wens je heel veel succes bij het organiseren van je volgende evenement in een sfeervolle evenementen locatie.