Zit je eraan te denken om een houtkachel aan te schaffen in je woning om bijvoorbeeld meer sfeer te creëren? Bij het kopen van een houtkachel moet je dan vooral rekening houden met het vermogen van zo’n kachel. Door het kiezen van een houtkachel met het juiste vermogen ben je er in ieder geval zeker van dat de betreffende ruimte ook goed wordt verwarmd. Hieronder lees je meer over het belang van het juiste vermogen.

Vermogen in KiloWatt

Zorg ervoor dat je altijd een kachel koopt bij een bedrijf dat zich houdt aan de veiligheidseisen en de standaarden voor het verkopen van houtkachels. Een belangrijk onderdeel voor bij het kopen van een houtkachel voor in je woning is het kiezen van een houtkachel met de juiste grootte en het juiste vermogen om een ruimte te verwarmen. Het vermogen van zo’n kachel wordt gemeten in KiloWatt (kW) en kan variëren van 3 kW tot wel 15kW.

Teer en rook

Wanneer je een houtkachel koopt met een te hoog vermogen, bestaat de kans dat je de ramen zelfs open moet doen om je woning af te kunnen koelen. Of je moet de kachel op een lagere temperatuur verwarmen. Dit is minder efficiënt en daarnaast creëer je hiermee ook nog eens meer teer en komt er meer rook vrij. Niet echt een ideale situatie dus. Daarom is het ook zo belangrijk dat je kiest voor een kachel met een vermogen dat past bij de ruimte in je woning.

Vraag om advies!

Gelukkig zijn er genoeg professionals die je hierbij kunnen helpen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Helex. Helex heeft een breed assortiment aan Houtkachels en gashaarden. Laat je adviseren door de medewerkers van Helex. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste houtkachel in huis haalt en zul je veel plezier beleven aan je nieuwe kachel.