In plaats van een verfrissend drankje of een lekker bakkie bestellen, zet jij die lekker zelf in elkaar. Geniet van de zomer op jouw eigen voorwaarden!

 

Je kunt aan de inleiding misschien wel merken dat deze tekst gecomponeerd is in corona tijd. De zomer staat nog niet op uitbreken maar de lentekriebels worden wel te veel voor mensen die er het liefst op uit zouden gaan! Gelukkig is daar iets tegen te doen: ervoor zorgen dat je de deur niet uit hoeft om even een terrasje te pakken!

Tegelpatroon

Wellicht is er al niks mis met jouw eigen terras, maar wil je toch een keer wat anders. In plaats van een egaal gekleurd vlak kom je misschien wel uit op een schitterende samenstelling van uiteenlopende kleuren en texturen. Dat kun je op een willekeurige wijze neerleggen maar een prachtig patroon maken is uiteraard ook mogelijk.

Houten vlonder

Geef je terras een natuurlijk tintje door zelf je houten ondergrond samen te stellen. Houten planken zien er natuurlijk wel allemaal hetzelfde uit, maar je kunt ervoor kiezen om ze te beschilderen op een manier die jou het beste bevalt. Zorg wel dat de ondergrond stevig is: zonder drainage kan je vlonder wegzakken wanneer de bodem dankzij regenval drassig is geworden. En van onkruid tussen de planken door ga je nog steeds last hebben wanneer je geen worteldoek gebruikt.

Invulling

Zodra de ondergrond eenmaal klaar is, veeg je die eerst eens even goed aan. Daarna is het tijd om de eerste meubels neer te zetten. Nu volgen decoraties in een stijl die helemaal bij je past.  Voor in de avond zijn theelichtjes en kandelaars natuurlijk prachtig en je hebt misschien nog wel wat beeldjes om neer te zetten. Geen vruchtbare grond in de buurt? Geen probleem! Dankzij diverse kunstplanten voor buiten heb je toch een beetje natuurschoon om je heen, waar je nog heel lang van mag genieten.