Een lege schouw in huis is geen mooi gezicht. Soms oogt het zelfs een beetje droevig of juist griezelig. Echter kan het zo zijn dat je geen zin meer hebt in een open haard vanwege alle klusjes die het met zich mee brengt. Het sprokkelen en bijvullen van brandhout bijvoorbeeld, of het schoonmaken van wat evt. uit de haard is gevallen. Ook kan het zijn dat je kinderen hebt rond lopen en dan is open vuur toch wel wat gevaarlijk. Mocht U dan toch verlangen naar het aanzicht van een haard, dan is een elektrische haard wellicht de uitkomst!

Een elektrische haard bouw je al makkelijk in

De lege schouw die U in uw huis heeft is een mooi begin punt voor de nieuwe haard. Een elektrische haard neemt niet veel ruimte in beslag. Dit komt voor een groot gedeelte omdat deze alleen maar op elektriciteit werkt. Er komt geen hitte of dergelijke aan te pas en heeft daarom bijna geen ruimte nodig. De al bestaande schouw bied dan een mooi startpunt. De nieuwe haard hoeft daar alleen maar in geplaatst te worden en vervolgens mooi afgewerkt. Wel is het belangrijk dat er een stop contact in de buurt is. Door het plug-n-play techniek, hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en de haard gaat aan.

 

Nooit meer veel onderhoud aan de haard, dankzij de elektrische haard

Een dergelijke haard heeft, in tegenstelling tot de traditionele haard, heel weinig onderhoud nodig. Door het plug-n-play systeem hoef je alleen maar te voorzien van stroom en het werk al. Het enige wat je hoeft te doen is het bijvullen van het water. Doordat de haard als het ware een mist creëert is er ook water nodig om dit mee te doen. Het bijvullen hiervan is vrij eenvoudig en hoeft niet vaak te gebeuren.