Heb je binnenkort een bouwproject op het programma staan? Het is altijd belangrijk dat je je vuil op een verantwoordelijke manier opruimt. Je kunt keer op keer naar de milieuverzamelplaats rijden, maar het is ook mogelijk om al het puin op één plek op te vangen. Door een container te huren kan je ervoor zorgen dat je afval dichtbij huis kan worden opgeborgen zodat je geen overbodige tijd kwijt bent met het vervoeren van je puin. Een verbouwing kan al intensief genoeg zijn, dus het is prettig wanneer je niet meer hoeft na te denken over het storten van je afval. Het gebruik van een container is de makkelijkste en meest nette manier om het puin van je verbouwing op te bergen.

Regels in Enschede

Het is voor iedereen mogelijk om een container te huren wanneer je een verbouwing of grote klus voor de boeg hebt. Wil je een container huren in Enschede? Dan moet je rekening houden met een paar zaken. Zo is het altijd verplicht om een melding te maken van de plaatsing van de container. Dit kan gewoon bij de afdeling die over de openbare ruimte in de gemeente gaat. Moet je een container op een lastige plek plaatsen, zoals gedeeltelijk op de weg, een fietspad, een vluchtroute of andere verstorende plaats? Dan is het ook noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen.

Verschillende containers

Niet al het vuil is hetzelfde. Dat betekent dat je ook een container kunt huren voor verschillende soorten vuil. Welke container jij nodig hebt, is afhankelijk van het soort project dat je op de planning hebt staan. Over het algemeen kan er het onderscheid worden gemaakt tussen natuurlijk afval zoals groenafval, maar kan er ook een speciale houtcontainer worden gehuurd. Tijdens een verbouwing is een container voor grofvuil precies wat je nodig hebt. Hier kunnen namelijk allerlei materialen in terecht.