Voor bedrijven is het raadzaam om de financiële cijfers uit de bedrijfsadministratie te laten controleren. Dit kan je doen door een accountant. Zij controleren jaarcijfers en geven financieel advies. Zij hebben een centrale rol voor de financiën van een organisatie. Grote en middelgrote ondernemingen, banken en onderwijsinstelling moeten wettelijk de jaarrekening laten controleren door een accountant. Gouda en omstreken kennen ook een aantal grote en minder grote accountant kantoren.

Werkzaamheden

Een account voert controle uit over de jaarrekeningen. Hiermee verschaffen zij de zekerheid van de getrouwheid hiervan. Dit betekent dat een onderneming met deze accountant verklaring zaken kan doen met aandeelhouders, banken, beleggers, crediteuren, subsidieverstrekkers en zo voorts. De accountant verklaring gaat over het achterliggende jaar en is een prognose voor het komende jaar. Naast deze controle, kan de accountant ook advies geven over het rapport voor de organisatie. Dit is een accountantsverslag.

Huisarts voor bedrijven

Indien de accountant een jaarrekening opmaakt, wordt er een samenstellingsverklaring bijgevoegd. Op dat moment geeft de accountant aan dat het bedrijf de jaarrekening zelf niet goed heeft gecontroleerd. Dan kan de accountant geen goede getuige afleggen. Ook geven zij advies over het management en de organisatie. Een accountant wordt gezien als de huisarts voor bedrijven op financieel gebied. Wanneer er iets niet klopt aan de financiën, kan deze ‘huisarts’ een doorverwijzing geven naar een specialist die op dit vlak kan helpen. Zo is de functie van een accountant heel breed en niet te missen voor een goed bedrijf.

Accountant Gouda

Een betrouwbare en goede accountant Gouda is WEA. Zij zijn een regionale accountant die goed weet wat er leeft in de regio en uw branche. Speciaal voor het midden en klein bedrijf. WEA accountant Gouda is een kleinschalige en professionele partner om betrouwbaar zaken te kunnen doen. Voor meer informatie over WEA accountant Gouda of advies over de diensten, neem dan contact op met 0182 51 11 33.