Het kan weleens voorkomen dat er ontzettend veel herrie is op het werk. Er zijn hier verschillende redenen voor. Zo kunnen er bepaalde apparaten zijn die gewoon veel herrie maken. Denk aan bepaalde machines voor in de bouw. Maar er zijn ook onderdelen die ongewenst herrie maken. Denk bijvoorbeeld aan het luchtventilatie systeem. Dit kan ongemerkt toch best een hoop geluid veroorzaken. Zoveel zelfs dat er bepaalde gehoorschade kan optreden bij de werknemers die veel in deze omgeving werken. Dat kan niet de bedoeling zijn en dus zijn er bepaalde systemen die ervoor kunnen zorgen dat dit geluid een stuk minder kan zijn. Dit zijn bepaalde dempers en noemen dit een vent silencer. Een vent silencer is er voor elk bedrijf en elk pand. Er zijn namelijk twee verschillende types van. Een standaardtype en ook een type die volledig naar jouw wensen gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld dan aan de beperkte ruimte die je hebt.

Standaardtype

De standaardtype is een wat goedkopere optie voor bedrijven toch een vent silencer willen hebben. Er zijn vaste formaten en het doet precies wat het moet doen. Verder heeft het geen bijzonderheden. Het zorgt er gewoon voor dat het geluid van de ventilatiesystemen een stuk minder zijn. Deze vent silencer zou elk bedrijf aan kunnen schaffen.

Uitgebreide versie

Zoals ik al eerder zei is er ook een uitgebreide versie van de vent silencer. Je krijgt een gesprek met de producent en je kunt al jouw wensen benoemen. Hier zal de producent van de vent silencer rekening mee houden. Het is vanzelfsprekend dat dit type dan wel wat duurder is dan de standaardtype.

Wil jij het geluidsprobleem in jouw pand, wat veroorzaakt wordt door de ventilatiesystemen oplossen? Dan kun je contact opnemen met verschillende bedrijven die de vent silencer kunnen produceren en inbouwen in het pand. Zo lopen de werknemers geen risico op gehoorschade, en heb je een stillere werkruimte wat de werkzaamheden kunnen bevorderen.