Wanneer u onderhoudswerkzaamheden uit gaan voeren is nadenken over Groenbestek erg belangrijk. Ook bij verschillende aanlegwerkzaamheden moet u hier goed over nadenken. Vaak wordt het gedaan volgens de RAW-methodiek. Deze afkoring staat voor Rationalisatie en Automatisering van grond water en wegenbouw. Het grote voordeel van deze techniek is dat het stelsel gekoppeld is aan een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden. De techniek heeft daarom ook de voorkeur boven de normale methode. Deze wordt eigenlijk bijna nooit meer gebruikt. Slechts bij specifieke projecten wordt de auto methodiek nog gebruikt. Deze is de werkomschrijving. Dit zijn projecten die niet te omschrijven zijn op de punten die er wel in het RAW staan.

Onderhoud is belangrijk bij het groenbestek

Er zijn verschillende manieren om groenbestek op te stellen. In een bestek die gaat over frequentie wordt gekeken naar de voorgeschreven handelingen die we uit moet voeren per jaar. Ook kan er een raamovereenkomst opgesteld worden. In het eerste geval bepalen wij als adviesgever samen met u als opdrachtgever welke kwaliteit op welke plaats het meest gewenst is. Wanneer we dit weten kunnen we door. Ook gaan we te werk op basis van kwaliteitsmeetlatten van de CROW. Je weet wanneer het een goede optie is wanneer je vooraf nog niet weet hoeveel onderhoud je kunt uitvoeren. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de COA. Het klinkt allemaal heel complex maar we willen u graag helpen.

Groenbestek kunt u gunnen

Vroeger werd de keuze van Groenbestek gegund op basis van de laagste prijs. Tegenwoordig gaat het gelukkig over meer aspecten dan alleen prijs. Er wordt zo gekeken naar de ultieme prijs/kwaliteitsverhouding. Op die manier wordt echt gekeken naar wat de meest voordelige inschrijving is. In de praktijk werken we vaak met een combinatie van een goede prijs en goede kwaliteit. Meer informatie over ons vindt u op onze site.