Binnenkort ga je verhuizen en je krijgt er een prachtige tuin voor terug. Helaas bestaat de tuin wel heel veel uit gras. Hier wil je graag verandering inbrengen en dat kan simpelweg door het gras te verwijderen. Ben je van plan om het gras te verwijderen? Dan ben je op de goede pagina terecht gekomen, want in deze blog lees je meer over het verwijderen van gras. Natuurlijk kun je dit door iemand anders laten doen, maar dit klusje kun je ook prima zelf uitvoeren.

Weg met het gras!

Ik snap best dat veel mensen het helemaal niets vinden, een gazon in de tuin. Zo’n gazon vergt nou eenmaal wat onderhoud. Onderhoud waar je eigenlijk helemaal geen tijd voor vrij wil maken. Gelukkig zijn er hele eenvoudige manieren om gras te verwijderen. Zo kun je een schop gebruiken, maar er zijn tegenwoordig ook heel wat elektrische machines op de markt. Lees hieronder meer over het verwijderen van gras met een graszodensnijder.

De graszodensnijder

Ben je al bekend met een graszodensnijder? Een zodensnijder is eigenlijk een soort grasmaaien. Met zo’n snijder kun je over het gazon heenrijden. De bovenste laag van het gras wordt afgesneden door de graszodensnijder. Deze graszoden kun je vervolgens heel eenvoudig oprollen. Je kunt iemand anders blij maken met deze graszoden maar het is ook mogelijk om deze zoden ergens anders in je tuin te leggen. Handig toch?

Wat te doen met de wortellaag?

Wanneer je al het gras wilt verwijderen, moet je nog een stap uitvoeren. De graslaag is al weg, maar wat ga je doen met de wortellaag? De wortellaag kun je verwijderen/losmaken met een grondfrees. De wortellaag in de grond wordt hiermee kapot gesneden.

Graszodensnijder bij Kok Verhuur

Ben je op zoek naar een graszodensnijder? Met een graszodensnijder van Kok Verhuur snijdt u heel eenvoudig de zoden van het gazon. Huur een zodensnijder bij Kok Verhuur!