In het huidige klimaat van werken op afstand, telewerken en een beter evenwicht tussen werk en privéleven, zijn thuiswerkers in opmars. Werken vanuit huis of in uw eigen tuin heeft tal van voordelen. Het biedt flexibiliteit, zorgt voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven en bespaart u pendeltijd en -kosten. Werken in je eigen tuin is niet langer alleen weggelegd voor gepensioneerden, het is ook aantrekkelijker dan ooit voor jonge professionals die op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privé. Als u het overweegt, zijn hier enkele van de beste manieren om het voor u te laten werken. De Tuincentrum Outlet biedt voldoende mogelijkheden voor werken in de tuin.

Vrijheid in doen en laten

Als je vanuit je eigen tuin werkt, heb je veel vrijheid in wat je kunt doen. Het is echter wel belangrijk om goed na te denken over je kantoorindeling. Werken in een thuiskantoor betekent niet dat je je bureau zomaar in de hoek van de keuken kunt zetten. Je moet strategisch zijn in je keuze van kantoorlocatie. Denk na over de ruimte waar u het meest productief zult zijn. Als je hoopt je ecologische voetafdruk te verkleinen door thuis te werken, denk dan aan de energie-efficiëntie van je thuiskantoorapparatuur. Een laptop verbruikt minder energie dan een desktopcomputer, dus als je je ecologische voetafdruk wilt verkleinen, is dat misschien de beste optie voor jou.

Goede werkomgeving

Als je in de tuin werkt, is de omgeving anders dan in een standaard kantoor. Werken in een tuin betekent dat je veel natuurlijk licht krijgt, wat je kan helpen om een gezond circadiaan ritme te behouden. De zon zorgt voor een natuurlijke bron van vitamine D die uw humeur, slaap en geestelijke gezondheid kan verbeteren. Als je een tuin hebt, kun je dit ook in je voordeel gebruiken, want je kunt planten gebruiken om de sfeer in je thuiskantoor te bepalen. Het is aangetoond dat planten de concentratie en productiviteit verbeteren en stressniveaus kunnen helpen verminderen. Als je geen tuin hebt, kun je nog steeds planten gebruiken om de sfeer in je thuiskantoor te verbeteren. Sommige planten verspreiden een geur die stress kan helpen verminderen en de stemming kan helpen verbeteren, terwijl andere decoratief zijn en kunnen helpen een uitnodigende omgeving te creëren.

Organisatie van het thuiskantoor

Als je veel tijd in je kantoor doorbrengt, moet je ervoor zorgen dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Zo bent u minder tijd kwijt aan het zoeken naar spullen en blijft u beter georganiseerd. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor je computer en voor alle andere dingen waarmee je moet werken. Houd uw bureau opgeruimd, want dat vermindert stress, verbetert uw concentratie en bespaart u tijd. Houd uw archiefsysteem up-to-date en houd al uw belangrijke documenten binnen handbereik. Zo blijft u georganiseerd en hoeft u minder tijd te besteden aan het zoeken naar dingen.

Zorg voor een goede werkomgeving

Thuiswerken kan soms een uitdaging zijn als het gaat om het behouden van een goede werkomgeving. U moet ervoor zorgen dat u uw buren en uzelf respecteert als het gaat om lawaai en geuren. Als je met planten werkt, zorg dan voor een goede ventilatie in je kantoor aan huis, vooral als je essentiële oliën gebruikt. Als je tuingereedschap gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je het op het juiste moment gebruikt. Als u een motor gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u rekening houdt met uw buren. Als je een grasmaaier gebruikt, zorg er dan voor dat je dat doet als zij er niet zijn.

Werken buiten – omarm het licht

Buiten in de tuin werken met veel natuurlijk licht om u heen kan een geweldige manier zijn om uw productiviteit te verhogen, en het kan gemakkelijker zijn dan u denkt. Buiten werken kan u helpen om productiever te zijn, uw humeur te verbeteren en uw creativiteit te verhogen. Als je moeite hebt om je te concentreren en dingen gedaan te krijgen, kan het de moeite waard zijn om te overwegen buiten te werken. Buiten werken kan ook uw gezondheid verbeteren, omdat het het vitamine D-niveau in uw lichaam kan verhogen, wat uw humeur kan verbeteren en depressies kan verminderen. Het kan ook uw slaapkwaliteit verbeteren en het risico op bepaalde ziekten verminderen.

Voordeel is ook dat u tussen het werk door in uw pauzes kan genieten van alles wat uw tuin te bieden heeft. Neemt ook eens tussendoor een duik in uw jacuzzi. Het Outlet Tuincentrum heeft een grote collectie buitenbaden en jacuzzi’s.

Concentratie behouden tijdens het thuiswerken

Als u zich zorgen maakt dat thuiswerken uw concentratievermogen zal aantasten, kunt u een aantal van deze technieken proberen. – Stel een routine op – maak een schema voor jezelf, zodat je weet wat je elke dag moet doen en wanneer. Dit kan helpen om de kans op uitstelgedrag te verkleinen. – Gebruik een koptelefoon – als u zich zorgen maakt over het lawaai van de buren, of als u naar muziek wilt luisteren om u te helpen concentreren, dan kan het gebruik van een koptelefoon een goed idee zijn. – Houd uw werkruimte opgeruimd – een opgeruimde werkruimte kan stress helpen verminderen en u helpen geconcentreerd te blijven. Als je vanuit huis werkt, kun je profiteren van alle voordelen van werken op afstand en van de extra bonus van je eigen tuin. Door deze tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw thuiskantoor een uitnodigende en productieve ruimte is, en kunt u genieten van de voordelen die werken in uw tuin te bieden heeft.